Рівне:

Створення та просування сайтів

В Мізочі відбулося свято Купала

Останні новини 09-лип, 2009, 11:019 prov 1 451
7 липня в Мізочі, Здолбунівського району відбулося святкування Івана Купала. Організатором заходу стала Рівненська обласна федерація козацького бойового мистецтва «Спас» за сприянням Рівненської обласної організації ВО «Свобода».
Протягом трьох годин спасівці проводили змагання з різноманітних козацьких ігор, подивитися та прийняти участь в яких прийшло близько трьох сотень мізочан та гостей з Рівного. Як завжди, найбільше бажаючих позмагатися було серед дітвори. З-поміж багатьох традиційних забав, найбільше захоплення у малечі викликали «козаки-розбійники» та «вибити отамана». Щодо останньої, хтось із дорослих, які спостерігали за ходом змагань, сказав - «регбі відпочиває».
Та яке козацьке свято може бути без бою «лава на лаву». Тут уже показати себе мали змогу всі бажаючі. І знову від малечі не було відбою. В результаті глядачі мали змогу побачити дуже азартні бої сорока молодих бійців, котрі проходили під бій литавр. Запал від лави передався і старшим, котрі своїми вигуками підбадьорювали козачат.
В темряві спасівці розпочали вправи з вогнем. З цією метою було використано смолоскипи, котрі малювали різноманітні палаючі фігури. А коли козачати почали «плюватися вогнем», старші жінки стали хапатися за серце. Та це не завадило їм з цікавістю спостерігати за тим, як учні мізоцького спас-клубу під бій литавр ходять по розпеченому вугіллю. Зрештою, це було саме те, заради чого вони прийшли. І молодь показала себе з кращої сторони – жодного опіку, лише одні позитивні емоції.
Наступним заходом буде чотирнадцятиденний табір для дітей від 10 до 18 років у серпні.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору