Рівне:

Створення та просування сайтів

Фонд держмайна намагається повернути державі майно

Останні новини 09-лип, 2009, 17:039 prov 1 060
РВ ФДМУ по Рівненській області намагатиметься повернути державі нерухомість, шо на виїзді з обласного центру. Регіональне відділення готує апеляційну скаргу до Львівського апеляційного господарського суду на рішення господарського суду Рівненської області, який не зміг повернути у державну власність нерухоме майно.
Судовий спір між рівненським регіональним відділенням ФДМУ та покупцем незавершеного будівництва, розташованого на 4,5 га землі на вул. Млинівській у Рівному, тривав понад 5 років. ТзОВ “Анвіолія”, придбавши у 1997 році за конкурсом ОНБ тролейбусного депо на 100 машин, який включає у себе незавершене будівництво виробничого, миєчно-прибирального корпусів, теплопункту і складу з навісом, зобов’язалося виконувати умови, прописані у договорі купівлі-продажу. Однак, будівництво так і залишилося незавершеним, майно досі не застраховане, а на самому об’єкті не було створено жодного робочого місця (договором передбачалося створення не менше 50 робочих місць). 6 липня цього року господарський суд Рівненської області розірвав даний договір купівлі-продажу, утім задоволив цим самим позов регіонального відділення лише частково.
Повернути об’єкт у державну власність суд не зміг, оскільки вже у процесі розгляду справи стало відомо, що ТзОВ “Анвіолія” продало по частинах усе майно третім особам, які у подальшому також вчиняли його продаж. З’ясувалося, що відчужене державне майно було перепрофільоване новими власниками з присвоєнням йому окремих поштових адрес. На місці ОНБ з’явилося кафе, супермаркет, станція технічного обслуговування та площадка для автомобілів.
На думку суду, повернення об’єкта у державну власність у даному випадку не може вирішуватися у господарському суді, оскільки безпосередньо вплине на права цілого ряду фізичних осіб, яких необхідно залучати у якості відповідачів або третіх осіб. Нині РВ ФДМУ по Рівненській області готує апеляційну скаргу до Львівського апеляційного господарського суду, де домагатиметься повернення державі її нерухомого майна, —повідомила прес-служба РВ ФДКМУ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору