Рівне:

Створення та просування сайтів

Студенти їдуть на Північний

Актуально 14-вер, 2006, 11:169 prov 1 407
Поcтупово вирішується проблема митарств студентів Рівненського інституту Слов’янознавства, які заселяли гуртожиток № 2 Рівненського державного гуманітарного університету на вулиці Котляревського.
В понеділок 50 студентів із 200, які потребували житла, вселилися до гуртожитку на вулиці Фабричній, 20, що на мікрорайоні Північному обласного центру. На «урочистому» вселенні мали бути присутні офіційні представники РІС КІСУ, але саме в цей день помер один із керівників ВНЗу. Тому студенти самі вирішили продемонструвати журналістам свої майбутні умови проживання. А вони, за словами студентів, значно поступаються тим, які були в гуртожитку РДГУ. Розповідає студент четвертого курсу факультету міжнародних відносин та бізнесу Ростислав Микитчак:
— Ми сподіваємося на довгий термін нашого перебування в новому гуртожитку. Виконавчий директор РІС КІСУ Людмила Шилюк пообіцяла нам, що до кінця навчання нас не шарпатимуть із гуртожитку в гуртожиток. Також ще близько 150 чоловік наразі не поселені і пані Шилюк допомагає їм у пошуку подальшого місця проживання. Ми сподіваємося, що їх всіх розселять, а якщо студентів обмануть, то ми будемо знову відстоювати їхні права.
Адміністрація ВНЗ поки що не може сказати студентам, скільки їм прийдеться платити за проживання в гуртожитку на Фабричній, 20. Але студенти надіються, що оплата не буде високою. Також вони чекають меблів, які керівництво інституту пообіцяло підвезти у напівпорожні кімнати гуртожитку.
Як стало відомо, зараз керівництво РІС КІСУ розпочало переговори із керівництвом Рівненського автотранспортного технікуму про можливе поселення студентів інституту слов’янознавства в гуртожитки автотранспортного технікуму. Але якби там не було, багато студентів шукають квартири, не чекаючи на вирішення цієї проблеми. Бо ночувати по 5-6 чоловік в кімнаті «гуманітарного» гуртожитку, м’ягко кажучи, не дуже зручно.
Олександр ШЕРШЕНЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору