Рівне:

Створення та просування сайтів

Махінація з автомобілем не пройшла

Кримінал 14-вер, 2006, 11:249 prov 1 162
До Рівненської митниці надійшли матеріали із Зарічненського райвідділу УМВСУ в Рівненській області стосовно затримання працівниками ІДПС ДАІ в Рівненській області в смт. Зарічне автомобіля “ГАЗ 2705” білоруської реєстрації, що належить жителю міста Пінськ Брестської області Республіки Білорусь, яким керував громадянин України Р., житель смт. Зарічне. В ході перевірки встановлено, що ще в 2004 році пан Р. придбав у білоруса вказаний автомобіль, яким розпоряджався по дорученню, виданому в Пінську.
Згідно українського законодавства, доручення, видане на території Республіки Білорусь в Україні не дійсне, а громадянин України має право керувати транспортним засобом з іноземною реєстрацією тільки в присутності власника (за умови наявності еміграційної картки в іноземця).
Громадянин Р. пояснював правоохоронцям, що автомобілем користується законно, транспортний засіб був ввезений в Україну в присутності власника – жителя м.Пінськ, і кожні два місяці власник авто надає йому еміграційні картки. В ході перевірки було встановлено, що даний автомобіль на момент видачі еміграційної картки з Білорусі не виїзджав, і, хоч власник автомобіля давав покази, що особисто вивіз проданий за дорученням автомобіль з Білорусі, пізніше від своїх слів відмовився, і пояснив, що після продажу він ні автомобіля, ні покупця не бачив. Однак, коли в пана Р. автомобіль вилучили, він приїхав в Пінськ за білорусом, разом вони нелегально перейшли кордон, та автомобіль в Зарічному їм не віддали, при цьому білорус ще й був оштрафований – за перебування на території України без документів.
Як повідомили в прес-службі Рівненської митниці, встановлено, що громадянин Р. здійснив переміщення транспортного засобу на територію України поза місцем розташування митного органу та розпоряджався ним незаконно. Тепер йому доведеться відповідати за порушення митного законодавства України, так як статтею 351 Митного кодексу України передбачено накладення штрафу від 500 до тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян або конфіскацію транспортного засобу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору