Рівне:

Створення та просування сайтів

створено службу «Інватаксі»

Актуально 21-вер, 2006, 11:499 prov 3 637
Віднедавна вулицями Рівного їздить незвичайне таксі. Його пряме призначення — перевезення людей з обмеженнями руху. Крім того, новостворена служба «Інватаксі» вже стала символом успіху представників громадського сектора у напрямі захисту інтересів своїх клієнтів.«Інватаксі» діє в рамках проекту «Адаптація до повноцінного життя інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату», який реалізує Рівненське міське товариство інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату за фінансової підтримки Європейської Комісії.
Працівники служби безкоштовно перевозять людей з особливими потребами, які користуються інвалідними візками та медичними ходунами, а також ремонтують засоби пересування інвалідів.
— Звернувшись у наше товариство, кожен інвалід-візочник при потребі може викликати автомобіль, оснащений спеціальним підйомником і без труднощів дістатися до будь-якої соціальної установи, яка знаходиться в межах міста. Служба «Інватаксі» намагається виконувати всі замовлення, навіть дітей-інвалідів завозить до школи, а після уроків забирає додому, — розповідає голова Рівненського міського товариства інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату Петро Буткевич.
Але один автомобіль, закуплений для перевезення інвалідів, не вирішить усіх їхніх проблем. Поки що, за словами Петра Буткевича, тісної співпраці з міською владою товариству інвалідів налагодити не вдалося. Тому й доводиться виконувати значну частину роботи управління соціального захисту інвалідів, яке повинне опікуватися людьми з особливими потребами.
Однак Петро Буткевич ніколи в житті не зневірювався. Навіть, коли 21-річним юнаком потрапив на операційний стіл, він не міг змиритися з невтішним діагнозом, коли лікарі вже й не сподівалися на його одужання. Після восьми місяців перебування на лікарняному ліжку в нього вистачило сили знайти своє місце в житті. Здобув фах інженера-гідротехніка в Рівненському інституті інженерів водного господарства. Йому так і не довелося попрацювати за спеціальністю. Незважаючи на це, реалізував себе в громадській роботі: ось уже третій рік поспіль очолює міське товариство інвалідів. Петро Буткевич запевнив, що Рівненське міське товариство інвалідів і надалі планує відстоювати право їх вільного доступу до інфраструктури міста, спонукаючи місцеву владу до запровадження громадського транспорту для людей з обмеженими можливостями.
Наталія ЛЕВЧУН,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору