Рівне:

Створення та просування сайтів

Перший Кубок залишився у Рівному

Спорт 21-вер, 2006, 12:149 prov 1 110
Три дні на майданчику ДЮСШ-4 проходив перший Кубок Західного регіону з баскетболу. Крім господарів, команди БК-93 “Пульсар”, у змаганнях взяли участь команда з Івано-Франківська БК ”Говерла”, однойменний баскетбольний клуб з Тернополя та білоруський колектив БК ”Гродно-93”. Як і личить господарям, рівняни впевнено пройшли всю дистанцію змагань і, здобувши три перемоги, вибороли головний приз. За відсутності через хворобу Дениса Баяндіна, решта заявлених гравців нашої команди взяли участь у турнірі.
Першого ігрового дня підопічні Сергія Шемосюка зустрілися із БК “Тернопіль”, в складі яких виступають колишні гравці “Пульсара”: Сергій Кіба, Іван Бартош та Артем Лебідь. Рівняни не дали жодного шансу суперникам і просто розгромили їх — 107:75. У складі господарів відзначилися: Данило Козлов — 29 очок, В’ячеслав Ковалевський — 12, Станіслав Сокур — 10, Олександр Захожий — 4, Анатолій Дубнюк — 10, Вадим Скиданов — 8, Ілля Шемосюк — 12, Анатолій Колот — 4, Андрій Артимович — 16, Артем Шелуха — 2, Микола Кавалеридзе — 0. У іншому поєдинку БК “Говерла” лише в овертаймі здолала БК “Гродно-93” — 77:76.
У суботу білоруські баскетболісти завдали чергової поразки тернополянам 91:66. Найрезультативнішим у складі програвшої команди був Артем Лебідь — 21 очко та 9 підборів. А “Пульсар” впевнено переграв БК “Говерлу” — 103:71. Відразу шість гравців господарів набрали більше десяти очок: Данило Козлов — 13, В’ячеслав Ковалевський — 12, Станіслав Сокур — 11, Олександр Захожий — 8, Анатолій Дубнюк — 11, Вадим Скиданов — 11, Ілля Шемосюк — 13, Анатолій Колот — 3, Андрій Артимович — 14, Артем Шелуха — 4, Микола Кавалеридзе — 3.
Заключного ігрового дня іванофранківці виграли у тернополян — 94:81. Завершальною грою турніру стала зустріч рівнян з білорусами. Фактично вона нічого не вирішувала для “Пульсара”, який достроково став переможцем турніру. Проте його результат міг стати справжньою несподіванкою для “пульсарівців”. Можливо, господарі десь недооцінили свого суперника, який був чемпіоном Білорусі з 1998 по 2004 роки. Виграючи по ходу зустрічі 19 очок, вони дозволили суперникам зрівняти рахунок. Інтрига, що відродилася під кінець поєдинку, змусила прокинутися місцевих вболівальників баскетболу та згадати після літньої перерви, як потрібно вболівати за рідну команду. В необхідний момент вдало атакував Андрій Артимович, а Ілля Шемосюк не змазав з лінії штрафних. Невелика перевага дозволила рівнянам відсвяткувати перемогу на турнірі на мажорній ноті — 83:80 (Данило Козлов — 6, В’ячеслав Ковалевський — 12, Станіслав Сокур — 0, Олександр Захожий — 2, Анатолій Дубнюк — 11, Вадим Скиданов — 16, Ілля Шемосюк — 13, Анатолій Колот — 7, Андрій Артимович — 16.
Отже, перше місце посіли рівняни, на другому БК “Говерла”, третє - БК “Гродно-93”, четверте - БК “Тернопіль”.
Кращими гравцями турніру були названі — Станіслав Сокур (”Пульсар”), Олександр Шостуха (БК ”Говерла”), Андрій Василенко (БК ”Гродно-93”) та Микола Білоус (БК ”Тернопіль”).
Сергій Шемосюк, головний тренер БК-93 “Пульсар”:
— Цікавий турнір. Команди більш-менш рівні за класом. Мені сподобався БК “Говерла”. Серйозний колектив “Гродно-93” і приємно було з ними грати. Саме з ними у нас був останній поєдинок, який став справжнім фінальним кубковим протистоянням. Трохи слабшим на цьому фоні був БК “Тернопіль”.
Щодо гравців хочу сказати наступне — головне завдання було, щоб зіграли всі. Взагалі всі зіграли рівно, погано, що не було Дениса Баяндіна. Я задоволений всіма гравцями. Хочеться відзначити Олександра Захожого, на якого ми сподіваємося. Він повинен підсилити нашу гру. Новачками теж задоволений. Приємно, що в кожній грі у нас були виконавці, які брали на майданчику на себе роль лідера.
Я задоволений турніром. Думаю він буде традиційний. Надіюсь, що наступного року до нас приїдуть поляки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору