Рівне:

Створення та просування сайтів

Любив, тому і… вбив

Актуально 13-сер, 2009, 10:239 prov 1 130
Любив, тому і… вбив


Сьомого серпня тринадцятирічна дубенчанка Олена стала круглою сиротою. Рівно рік тому, туберкульоз поклав у сиру землю її тата, матері ж судилося загинути від ножа у руках свого нового коханого Олександра. Тепер рідним колишнього подружжя, у цей день доведеться класти квіти відразу на дві могили. А чоловікові, що залишив без батьківського піклування, окрім дівчинки, яка могла стати йому прийомною донькою, ще й шестеро власних дітей від першого шлюбу, – спокутувати свою провину за ґратами та уповати на Господнє прощення. Адже пробачення від тих, кому завдав нестерпного болю, він навряд чи дочекається.
З каяттям – на ”заправку”
Коли оператори АЗС ”ОККО” на вулиці Грушевського, в Дубно побачили чоловіка із подертим обличчям, який зайшов до приміщення, спершу хотіли виставити його за двері. Але той ще з порогу ошелешив їх несподіваним зізнанням: ”Я вбив жінку…”
– Сьомого серпня о 7:25 надійшло повідомлення від оператора ПЦО відділу державної служби охорони міста Дубно про те, що на АЗС ”ОККО” звернувся чоловік на ім’я Олександр, 1959 р. н., який зізнався у тому, що під час сімейної сварки наніс своїй 39-річній співмешканці Євгенії ряд тілесних ушкоджень, а саме — ножових поранень, внаслідок яких остання померла, – розповів нашому кореспондентові перший заступник начальника Дубенського МВ УМВС України в Рівненській області Володимир Назарчук. – Виїхавши на місце пригоди, слідчо-оперативна група Дубенського міськвідділу дійсно виявила в квартирі на вулиці Грушевського тіло молодої жінки без будь-яких ознак життя. На даний час, підозрюваний у скоєнні вбивства затриманий, доставлений у міськвідділ міліції, у справі триває слідство.
Виявилося, що кількома годинами раніше наряд міліції вже побував за цією адресою. Близько пів на четверту ночі сусіди заявили, що вищезгаданий Олександр влаштував сімейну сварку та чинить психологічне насильство стосовно своєї співмешканки.
– Євгенія вийшла до працівників міліції та повідомила, що ніяких претензій до Олександра, який проживає разом із нею, не має, будь-які свідчення стосовно нього давати відмовилася, – коментує Володимир Назарчук. – Тож, підстав для затримання чоловіка ми не мали. На жаль, дана сімейна сварка переросла у тяжкий злочин…
А жінка, ”покривши” коханого, поплатилася за це своїм життям.
Кривава відплата… за зраду?
Після того, як Олександр повідомив про вбивство, він повернувся додому і ”приговорив” пляшку. За декілька хвилин на порозі квартири з’явилися правоохоронці. Чоловік опиратися не став і все виклав, як на духу. Щоправда, спершу трохи плутався у подробицях – давався взнаки середній ступінь алкогольного сп’яніння, який визначили лікарі. А згодом 50-річний дубенчанин почав плакати, розповідаючи свою версію історії життя із загиблою…
– Я мешкав з Євгенією з січня 2009 року, – пригадує Олександр. – Познайомилися ми випадково, зійшлися, почали жити. Спочатку все було нормально, а потім вона почала випивати та товаришувати із ”неправильними” людьми. Я був проти цього, адже любив її, тому у нас часто виникали скандали, бійки. Чому посварилися останнього разу? Того дня до неї прийшла її знайома, а згодом завітали й ”круті” друзі. Вона випила з ними. Я ж був тверезий до того моменту… доки її не зарізав. Сталося усе не через безпідставні ревнощі, я її застав… Розкаююся в усьому. Якби зараз повернути час назад, я б цього не зробив. Коли ж побачив, що Євгенія — мертва, пішов на заправку, викликав міліцію, повернувся додому і випив пляшку вина…
Вона дала йому останній шанс…
Мати загиблої Тетяна та її 13-річна донька Олена тепер тримаються разом. Бабця й раніше наглядала за дитиною, а останнім часом дівчинка мешкала із сестрою Євгенії у Млинівському районі, адже життя із мамою та новим ”татом” було нестерпним. Родині цей чоловік відразу не припав до душі.
– Погано вони жили, – розповідає Тетяна. – Тільки Олександр прийшов сюди – відразу нам не сподобався, адже був якимсь гоноровим. Він Женю нікуди не пускав з хати, стежив за нею. А ще хотів, щоб вона квартиру продала, тому що десь машину взяв у кредит, який потрібно було сплачувати. Він ніде не працював. Гроші, які дитина-напівсирота отримувала, забирав. Між іншим, саме сьогодні виповнюється рік, як Олениного батька не стало. І ось подивіться, яка знову трагедія нас спіткала!
За словами рідних і сусідів, Олександр постійно бив Євгенію. Пригадують, що не минуло й двох тижнів, відколи вони зійшлися, як жінка почала ходити у синцях. Неодноразово новий ”тато” піднімав руку й на Оленку. Тому дівчинка фактично не мешкала вдома. Вона розповідає, що чоловік постійно ревнував маму до всіх і кожного, навіть… до неї. Коли ж Оленка нещодавно приїхала до Євгенії, між ними відбулася серйозна розмова. Дівчина поставила маму перед вибором: або Олександр, або вона. І тоді жінка пообіцяла: ”Ще раз він до мене руки простягне – вижену. Даю йому останній шанс, може виправиться, замислиться…”
Та Олександр скористався цим шансом на свій розсуд, за що тепер йому ”світить” від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Адже правоохоронці вже порушили за даним фактом кримінальну справу, частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України, а щодо чоловіка суд виніс рішення про обрання мірою запобіжного заходу тримання під вартою.
Марина НОНКА, Микола ЛЕКАЙ,
ВЗГ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору