Рівне:

Створення та просування сайтів

Україна повністю не підтримує жодного з лідерів президентських перегонів

Україна і світ 13-сер, 2009, 12:009 prov 1 241
Україна повністю  не підтримує жодного з лідерів президентських перегонів


Жодного з лідерів президентських перегонів в Україні не підтримують на всій території країни, їх популярність носить різко виражений регіональний характер. Про це пише директор соціальних програм Центру Разумкова Людмила Шангіна, коментуючи результати липневого соціологічного опитування.
”Регіональний розподіл електоральних симпатій до лідерів свідчить про те, що лідери ці — регіонального ж масштабу”, — сказала експерт, характеризуючи ситуацію з розподілом електоральних переваг.
”Так, Віктор Янукович — лідирує на Сході та Півдні, де в першому турі його мають намір підтримати 36% і 34% громадян, відповідно. У Центрі — 12%, на Заході – лише 6%”, — описала електоральне поле лідера Партії регіонів Шангіна.
Юлія Тимошенко, за інформацією експерта, користується найбільшою підтримкою в центрі та на заході країни, де за неї можуть проголосувати 18%, 19% відповідно. Арсенія Яценюка готові підтримати 12% жителів цього регіону.
У той же час, Яценюк, за відомостями Шангіної, — нинішній лідер Заходу з можливою підтримкою 21% його жителів і з незначним відривом від Тимошенко, за яку готові проголосувати 19%. Тут найближчий суперник обох — Віктор Ющенко, за якого готові віддати голоси 12% громадян Західного регіону.
У цілому, серед прихильників Януковича 78% — жителі Сходу і Півдня. 73% виборців, готових проголосувати за Тимошенко, — жителі Центру і Заходу. 71% прихильників Яценюка — також з останніх двох регіонів.
Для отримання результатів використовується наступне регіональне ділення країни: Схід — Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Харківська області; Захід — Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька; Центр — Київ, Вінницька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська; Південь — АР Крим, Миколаївська, Одеська, Херсонська.
Опитування проводилося соціологічною службою Центру 20-28 липня 2009 року. Опитано 2006 респондентів від 18 років, в усіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору