Рівне:

Створення та просування сайтів

Проїзд тільки для білих

Головна 28-вер, 2006, 14:489 prov 1 189
Минуло вже кілька тижнів як, у зв’язку з капітальним ремонтом, черговий раз «закрили» проїзд мостом через річку Случ у Сарнах, що на автодорозі Київ-Ковель. Причому кажуть, що такі неподобства триватимуть до кінця жовтня. Сказати, що це призвело до цілого ряду незручностей – нічого не сказати. З того часу, щоб «нормально» перетнути Случ на автівці, простому смертному потрібно їхати майже бездоріжжям через Тинне, Кам’яне-Случанське, Чудель, долаючи кілька десятків зайвих кілометрів.
Можна, звичайно, спробувати, блукаючи полями та ризикуючи провалитися на дерев’яних мостах у селах Немовичи чи Стрільськ, значно скоротити цю відстань. Авторові цих рядків, окрім вищевказаних, довелося спробувати ще один варіант — попросити охоронців пропустити через міст. Адже ремонтують лише половину, по іншій — передбачалась можливість їздити. Навіть встановили світлофор для регулювання руху, виконали інші роботи з цією метою. Пропустили… Дають «зелене світло», окрім працівників «швидкої», пожежників, міліції, ще кільком десяткам, як висловився один з обурених водіїв, «білим і пухнастим». Номери їхніх автівок служба автодоріг в Рівненській області внесла до переліку тих, яким дозволено їхати мостом. Як правило, це номерні знаки, що починаються з сімок чи п’ятірок. До речі, цей список помітно збільшується. За станом на 22.09.2006 р. у ньому було 36 щасливчиків. Я так розумію — від руху їх авто по мосту немає ніякої вібрації і на застигання бетону це не впливає?!
Лише одиницям вдається «прорватися» без занесення у список. Найбільше перепадає у цій ситуації не владі і не ремонтникам, а охоронцям. Як правило, спочатку водії обурюються, потім просять пропустити, пропонують винагороду, коли ж ті не погоджуються — погрожують, проклинають і таке ін. До речі, немало нехороших слів заробили ремонтники та місцева влада не лише від водіїв, для яких не створили нормальних, сприятливих умов об’їзду, хоча такі роботи передбачалися, а й від пасажирів автобусів, маршрутних таксі, що змушені більше часу проводити у дорозі, більше платити за проїзд або ж просто доїжджати до моста і далі йти пішки. Не в захоплені люди і від того, що погіршується стан об’їзної дороги, немає «зв’язку» з кількома відділеннями Сарненської районної лікарні, що розташовані у Дубках. І по великому рахунку людей не цікавить, що не виділили коштів на ремонт об’їзної дороги. Вони переконані, що є значно кращі варіанти вирішення цієї проблеми. Зокрема, можна спорудити неподалік понтонний міст, перекрити рух для усього транспорту та активізувати ремонтні роботи по всій ширині моста і таке ін. І цю проблему потрібно вирішувати вже сьогодні, не чекаючи трагедій. До речі, у Немовичах спритні ділки на провалену ділянку мосту (майже два метри) кладуть принесені з дому дошки (двадцятки та тридцятки), «проводять» по них автомобілі і заробляють «чайові», не підозрюючи, що можуть когось, не дай Боже, провести на той світ.
Треба віддати належне працівникам служби автодоріг, котрі будували автодорогу від Сарн в сторону Києва. Вона — ідеальна. Думається, з такою ж якістю відремонтують і міст. Але гріш ціна буде їй, якщо через це постраждають люди.
Василь АБРАМЧУК,
Сарни.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору