Рівне:

Створення та просування сайтів

У Криму мітингували проти незалежної України

Україна і світ 27-сер, 2009, 10:049 prov 1 253
У Криму мітингували  проти незалежної України


Понад півтисячі людей, 24 серпня, мітингували в Сімферополі проти незалежності Української держави.
Акція була організована Російською громадою Криму та кримською організацією партії Російський блок.
За підрахунками МВС, в акції взяли участь близько 600 - 700 осіб.
Учасники мітингу пройшли центральним проспектом Кірова з російськими прапорами та банерами “Навіки з Росією”, “Російській мові - державний статус”, “Майбутнє України в союзі з Росією”, Україна - ракова пухлина на історії і території Русі”, “Геть бандерівську самостійність”.
На мітингу, біля будівлі представництва Президента України в Криму виступив голова Російської громади Криму, перший віце-спікер кримського парламенту Сергій Цеков. “24 серпня 1991 року - це руйнування нашої єдиної батьківщини. Ми розуміємо, що 24 серпня 1991 року почався тотальний наступ на наші права – на права російських і російсько культурних громадян України. Ми терпіли це 17 років”, - заявив він.
За словами Цекова, всі звернення російських громадян до керівництва України, з проханням враховувати їх законні права та культурно-духовні інтереси, не були почуті. “Тому, ми заявляємо, що саме з цього дня наш російський протест буде наростати. Ми розуміємо, що звернення до державних органів влади вже не діє, тому ми говоримо про те, що з цього дня, ми починаємо формувати потужний російський рух. Ми створимо таку організацію , яка змусить українську владу поважати наші права й інтереси“, - пообіцяв він.
Учасники мітингу спробували прив’язати український державний прапор, обв’язаний траурними стрічками, до огорожі представництва Президента України в Криму. Правоохоронці перешкодили їхнім діям.
Було прийнято резолюцію, в якій йдеться: “З моменту проголошення акту незалежності України, незалежна українська держава, будучи дітищем українських націоналістів, стала проводити політику, спрямовану на примусову українізацію російсько культурного населення України і Криму, дискредитацію російського та радянського періодів вітчизняної історії , а зовнішньополітичний курс незалежної України був позначений прийняттям низки політичних документів, спрямованих на вступ України в міжнародні структури НАТО та ЄС, відомі своїми антиправославними й антиросійськими підходами “.
У документі також наголошується, що українське керівництво проводить політику віддалення народу України від Росії, з метою недопущення відновлення Союзу братніх східнослов’янських народів.
Учасники мітингу звинуватили керівництво України в спробах “реабілітувати помічників фашизму - вояків ОУН УПА” та інсценізації розколу в українській православній церкві
“В Україні, велика частина населення, якої залишається прихильна ідеям східно слов’янського загальноруського братства, антиросійська політика, що проводиться незалежним українським керівництвом, у підсумку привела Україну до глибокої культурно-політичної й економічної кризи, свідками якої ми є”, - вважають автори резолюції.
Мітинг завершився виконанням державного гімну Російської Федерації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору