Рівне:

Створення та просування сайтів

Секс і вагітність

Про це 03-вер, 2009, 10:159 prov 2 825
Чи можна під час вагітності займатись сексом? Ознайомтеся з усіма „за” та „проти” й вирішіть це питання для себе один раз і назавжди.
Деякі фахівці схильні закликати подружжя до стриманості лише тоді, коли вагітність проходить з ускладненнями. Проте навіть якщо вагітність проходить ідеально, ваша дитина отримає багато відчуттів під час вашого статевого акту. І навряд чи вони будуть приємними.
Науково доведено, що існує так звана ”пренатальна пам’ять”. Це означає, що в підсвідомості людини зберігається інформація, записана ще на клітинному рівні. Тобто дитина сприймає і записує дані ще до того, як у неї сформується мозок і повноцінна нервова система. Висновки робіть самостійно.
Багато консультантів, гінекологів і акушерів радять слухати приємну музику під час вагітності, розмовляти з малюком, що ще не народився. І при цьому в суспільстві існує думка про те, що заняття сексом під час вагітності не завдадуть ніякої шкоди дитині. Давайте спробуємо уявити, що відчує малюк? Під час занять сексом, у мить, коли жінка відчуває оргазм, матка скорочується. Цьому скороченню сприяють гормони простагландіни, які знаходяться у спермі. Вони здатні стимулювати появу пологової діяльності, що спричиняє небезпеку переривання вагітності. Трясіння, різкі звуки, сильне скорочення м’язів — ось, що відчуває дитина. Мабуть, це було б занадто для вас зараз — потрапити в подібні умови. Притому, що ваше тіло абсолютно беззахисне і досить крихке.
Лікарі виділяють „групи ризику”. Якщо ви входите до однієї з них, то для вашої дитини секс є небезпечним:
— пацієнтки, які мають проблеми з настанням вагітності;
— пацієнтки з низько-розташованою плацентою: якщо вона перекриває вихід з матки (цю проблему можна виявити під час сеансу УЗД-сканування), статевий акт може викликати кровотечу;
— партнери, у яких виявили запальні захворювання, що передаються статевим шляхом (наприклад, сифіліс, гонорея). У цьому випадку існує небезпека інфікування плодових оболонок, що найчастіше призводить до передчасного відходу навколоплідних вод;
— при багатоплідній вагітності (двійнята, трійня). Це пов’язано з тим, що при багатоплідній вагітності завжди присутній ризик передчасних пологів, а сексуальне збудження може стимулювати пологову діяльність;
— якщо матка постійно знаходиться в тонусі. В цьому випадку, незалежно від терміну вагітності, статевий акт може спровокувати скорочення матки і передчасні пологи;
— якщо вже були викидні і передчасні пологи або при загрозі викидня;
— пацієнтки за 2-3 тижні до передбачуваного терміну пологів;
Небезпечними вважаються дні передбачуваних менструацій, тобто кожен четвертий тиждень терміну (4-ий, 8-ий, 12-ий, 16-ий, і.т.д.), а так само дати попередніх викиднів;
— при появі кровотечі або виділень, що мажуть, рекомендується утриматися від сексуальних контактів.
Цікаво, що ставлення жінки в ”положенні” до сексуального життя дещо змінюється. Можна сказати, що природа сама піклується про наше здоров’я, оскільки майбутні мами в перші тижні вагітності зазвичай майже не відчувають сексуального потягу. Річ у тому, що в цей час організм виробляє в основному прогестерон — гормон спокою, що охороняє вагітність. Тому багато жінок відзначають, що в цей період їх більше влаштовує не активне статеве життя, а найрізноманітніші ніжності, поцілунки, ласки. Потреба в активних заняттях сексом залежить у першу чергу від гормону естрогену. В основному він виробляється в першу половину менструального циклу, у момент овуляції спостерігається пік його вмісту в крові, а отже, і пік сексуального потягу. До кінця вагітності кількість естрогену починає поступово збільшуватися, оскільки його кількість сприятливо діє на початок пологової діяльності. Звичайно, якщо заняття сексом приносить вам справді багато, якщо ви почуваєтеся після цього щасливою не годину, і не дві, а довше... Ваш стан і ваші емоції вплинуть на дитину. І вона стане трошки щасливішою.

В якому віці жінка почувається найкраще
Найбільш щасливими жінки відчувають себе незадовго до 30 років, встановили дослідники. У цей період вони почувають себе успішними в роботі і впевненими у собі, а також отримують найбільше задоволення від сексу. Проте щастя недовговічне, і вже в тридцять жінок починає турбувати поява зморшок і сивого волосся.
“28 років — час коли волосся і фігура жінки виглядають якнайкраще, дозволяючи відчувати незвичайну упевненість в собі”, — розповів представник косметичної компанії “ClairolPerfect 10”, в чиєму дослідженні взяли участь 4 тис. представниць прекрасної статі.
Опитування проводили серед жінок віком від 25 до 65 років, і стосувалося воно 12 ключових критеріїв. Так, згідно з отриманими даними, найбільш успішними в кар’єрі жінки відчувають себе в 29 років, особисті стосунки найбільше влаштовують їх в 30, а кращий секс, за визнанням дам, буває в 28 років.
Втім, після 30 теж не все втрачено: успішність сімейного побуту досягається в 32, а найбільшу фінансову стабільність пані відчувають у 33.
Під час дослідження також виявилося, що дві третини жінок вважають, що старіють швидше за чоловіків, а 56% переживають за минулу красу, що втрачається з роками.
Щоб зберегти привабливість, жінки не жаліють коштів. Нанесення макіяжу займає у жінок до п’яти днів на рік — в середньому по 22 хвилини щодня, повідомляють дослідники.

Ревнощі: За і проти
Отже, ревнощі. Що ж це за почуття таке? Прояв кохання чи егоїзму? Невпевненість у дорогій серцю людині чи в самому собі? Чи є вони невід’ємною частиною відношень? Або, можливо, потрібно їх уникати? Кожен рано чи пізно стикається з цим явищем і ставить собі подібні запитання.
Зазвичай у відношеннях ми притримуємося принципу ”ревнує – отже кохає”. Тому й контролюємо близьких людей, а вони нас. Читаємо чужі смс, дзвонимо сто разів на день або навіть шпигуємо одне за одним. Мучимо себе підозрами, іноді скаженіємо від злості, почуваємося непотрібними. Так, неприємно усвідомлювати те, що тебе зрадили. Але ми самі так часто невтомно намагаємося дізнатися якусь страшну правду. Накручуємо себе, надумуємо зайве, навіть коли об’єктивних причин для хвилювання і немає. То для чого ж все це? Можливо, варто просто довіритися нашим коханим і не псувати собі життя?
По-перше, потрібно зрозуміти, що кожен має право на якусь частинку особистого життя, в котру не повинен втручатися абсолютно ніхто. Тому нишпорити по кишенях, телефонах та записниках вашої половинки зовсім не варто. І в першу чергу ця порада адресована жінкам. Адже ох і полюбляють вони уявляти себе великими шпигунками та пхати всюди свої милі носики. Але повірте, все, що ви маєте знати, коханий скаже і сам. А решта – то вже його справи. Правда! Людям притаманна властивість ускладнювати собі життя, а ось над тим, як його полегшити, замислюємося ми рідко. Тож давайте полегшимо собі та оточуючим існування та надамо їм хоча б часточку свободи. Тим більше, погодьтеся, незручно вийде, якщо у відповідь вони почнуть шукати компромати і на вас самих. А якщо вже так кортить про щось дізнатися, то краще спробувати поговорити начистоту. Можливо, абсолютно всім вашим підозрам є досить очевидне і невинне пояснення.
Звичайно, я не закликаю всіх дружно одягти рожеві окуляри і ні про що не турбуватися. Всі ми прекрасно знаємо, що зради – явище розповсюджене. І якщо їх не помічати, вони все одно нікуди не зникнуть. Та й не так просто раптом змінити своє ставлення до цього і в одну мить перестати страждати від ревнощів. Адже справа ця не з простих. З іншого боку, те, про що не знаєш, тебе і не бентежить. Але бентежитися з цього приводу чи ні, залежить від того, якими ж бувають зради, і як до них ставитись.
Невірність буває різною. А точніше, можна виділити два типи. По-перше, це просто одноразовий зв’язок з метою задоволення чисто фізичних потреб. Подібні випадки всім добре знайомі. Це так зване ”ну, з ким не буває”. Дехто називає подібні маленькі пригоди ”розрядкою”, ”релаксацією” і таке інше. І не уявляє своє життя без них. Це та легка стадія, яку цілком можна зрозуміти і пробачити. Такі вчинки є цілком природними для людей, як би щиро вони не кохали при цьому. Погодьтеся, що святих серед нас малувато.
Плюс в тому, що зазвичай такі маленькі пригоди не руйнують відношення. А іноді ще й навпаки: відкривають друге дихання, відновлюють минулу пристрасть, дають змогу пізнати все в порівнянні. Тому вашим коханим про них зовсім не обов’язково знати. Адже такі знання не мають ніякої користі і не принесуть нічог, крім негативу та сварок, або й зовсім усе зруйнують. Брехати, звичайно, теж не потрібно. Можна просто нічого не говорити. А щоб не спричиняти брехню з іншого боку, не задавати зайвих запитань. Безліч пар живе собі щасливо довгі роки, час від часу розслабляючись ”на стороні”. І це не заважає їм насправді палко одне одного кохати, ростити дітей, внуків і почуватися щасливими. Щоправда, в усьому треба знати міру і пам’ятати про мудре правило ”золотої середини”. А то такі вільнодумні міркування іноді надто далеко заводять.
Зовсім інша справа, коли цей зв’язок має регулярний характер, та ще й з однією особою. Особою, якій приділяється багато часу та уваги. Яка стає не тільки коханкою (коханцем), а ще й співбесідником, другом, частинкою життя. А у декого така особа буває навіть і не одна. Тут уже пахне справжнісінькою зрадою і глобальною брехнею. Тому можна з чистою совістю дозволяти собі і ревнощі, і підозри, і тому подібне. Зраджувати морально та постійно – це вже нікуди не годиться, таке пробачити важко. Адже якщо гра ведеться на два фронти, постає питання, чи потрібно взагалі продовжувати такі стосунки? Може, настав час поговорити серйозно? Може, і не варто все це продовжувати?
А взагалі не слід забувати, що життя в будь-якому разі прекрасне. Абсолютно в усьому є свій шматочок позитиву, головне – вміти його розгледіти. І хоч як би там важко не було, пам’ятайте, що з часом все проходить, змінюється. Та й ви самі будете дивитись на ситуацію вже зовсім іншими очима. Так, буває в житті і кохання, і зрада, і розлучення. І кожне наступне кохання здається найбільш справжнім, і кожного разу думається, що тепер це точно назавжди. Але приходить новий день, нове кохання, нові емоції. Виявляється, що це не кінець світу, а початок нового життя, в яке ми прийшли ще мудрішими, дорослішими, кращими. І треба сприймати все це, як подарунок долі, як корисний урок.
Тож чи звертати увагу на зради і чи робити з них трагедію, вирішуйте самі. Але обов’язково кохайте, будьте коханими та щасливими!

За матеріалами інтернет-видання
NEWSru.com
сторінку підготувала Наталія ГАВРИЛЮК, Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору