Рівне:

Створення та просування сайтів

Качинський говорив чітко, а Путін розгубився

Україна і світ 03-вер, 2009, 13:219 prov 1 370
Качинський говорив чітко, а Путін розгубився


За оцінками аналітиків, під час відзначення річниці початку Другої світової війни президент Польщі Лех Качинський і прем’єр Росії Володимир Путін не дійшли згоди в питанні інтерпретації історії.
Путін стверджував, що до війни призвели переговори з нацистами у 1930-х роках. Він визнав, що таку помилку зробив Радянський Союз, але підкреслив: “Ми хочемо, щоб інші країни також визнавали свої помилки”.
Глава російського уряду зазначив, що історія не буває одного кольору.
“Якщо одні шукають в запліснявілій булці родзиночки, а всю цвіль хочуть залишити комусь, нічого доброго з цього не вийде,” — сказав він на прес-конференції після зустрічі з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском.
Польський прем’єр відповів, що “великим народам, якими є польський та російський, не треба боятися правди”.
На думку історика Андрія Пашковського, обидві країни трималися за свою версію історії.
“Тільки промова президента Качинського була політично значущою. Всі інші були дрібними,” — вважає професор соціології Здислав Краснодебський.
Промову високо оцінив Олександр Кваснєвський, за словами якого, Леху Качинському вдалося сформулювати свою думку “красиво і чітко” .
“Лех Качинський вказав на найбільш важливий момент — це релятивізація історії”, — стверджує Володимир Марциняк, політолог і експерт по Росії.
До виступу на Вестерплатте Дональд Туск поговорив з Путіним віч-на-віч про відкриття архівів і газовий контракт з Росією. Туск запропонував Путіну незаплановану прогулянку по пірсу курортного міста Сопот. За словами прем’єра Польщі, говорили про те, що польсько-російські відносин не можуть бути гіршими, ніж польсько-німецькі.
Президент Польщі Лех Качинський пригадав прем’єр-міністру Росії Володимиру Путіну війну в Грузії, після чого лице Путіна нахмурилося, — повідомляє кореспондент видання Dziennik.
На прес-конференції президент Росії Володимир Путін поводився так, ніби хотів розсіяти увагу, звертають увагу польські аналітики: зриваючи шматок паперу, він постукував по робочому столу і сплітав пальці
“Якщо людина хоче переплітати пальці, вона має почуття провини,” — оцінює експерт Пітер Тимошович.
“Він міг розгубитися, підбираючи слова. Така поведінка є очевидним проявом слабкості”, — додав Тимошович. За його припущенням, “всемогутня аура” навколо Путіна — це “мильна бульбашка”.
“Це також може свідчити про паніку, хвилювання, незацікавленість у тому, що говорить інша сторона. Може бути, він почув те, що він не хоче чути”, — сказав Варфоломій Біскуп, фахівець у галузі політичного маркетингу у Варшавському університеті, — передає Rzeczpospolita, EFact.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору