Рівне:

Створення та просування сайтів

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ УНП ВИСТУПИЛА ПРОТИ СВЯТКУВАННЯ З ПРИВОДУ 70-РІЧЧЯ БІЛЬШОВИЦЬКОЇ ОКУПАЦІЇ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ

Останні новини 20-вер, 2009, 14:499 prov 938
У четвер, 17 вересня, в місті Рівному біля пам’ятника Загиблим за Україну за ініціативи Рівненської обласної організації УНП відбулася панахида та вечір пам’яті українців, які загинули під час більшовицької окупації в 1939 році Західної України.
Панахиду очолив митрополит Рівненський та Острозький Євсевій. Вшанувати своїх загиблих побратимів прийшло чимало рівнян.
Зокрема, виступаючи перед численною громадою, голова Рівненської обласної організації УНП Світлана Ніколіна, цитуючи засновника теорії інтегрального націоналізму Дмитра Донцова, наголосила: «Якщо хоча б одна людина в державі бореться, то нація живе».
Загалом, позиція членів УНП зводилася до того, що 70 років тому 17 вересня 1939 року західноукраїнські землі були окуповані радянською армією, що керувалась пактом Молотова-Ріббентропа, який по суті ділив Європу між нацистською Німеччиною та комуністичним СССР. Радянська пропаганда протягом багатьох десятків років цю військову агресію називала «визволенням» від польського панування і «возз’єднанням» Західної України з УРСР. Щороку ця дата в СССР відзначалася на державному рівні і акцентувалась увага на «великих» досягненнях радянської влади.
Українці, що проживали в Рівненській, Волинській, Львівській, Тернопольській областях, одразу відчули всі переваги приходу «совєтів»: примусові колгоспи, русифікація, а потім – тюрми, розстріли, вивезення до Сибіру. На заміну польському окупанту прийшов окупант більшовицький, який був ще жорстокішим і завданням якого було знищити українців як націю.
За 1939-1941рр. та 1944-1956 рр. у Рівненській області розстріляно і знищено в тюрмах та концтаборах десятки тисяч повстанців, священиків, учителів, учених, селян – еліту Волинського краю. Ще до цього часу не перепоховані останки тисяч українських патріотів, замордованих у Рівненській, Дубенській, Острозькій тюрмах.
Саме тому члени Рівненської обласної організації УНП глибоко обурені спільним розпорядженням обласної адміністрації та обласної ради від 18 червня цього року щодо утворення організаційного комітету та затвердження плану заходів з відзначення 70-річчя утворення Рівненської області, кульмінація святкування якого має відбутися 4 грудня 2009 року.
Незалежній Україні 18 років, і нам не личить продовжувати радянські традиції, святкуючи насильницьке утворення областей на західноукраїнських землях.
Рівненська обласна організація Української Народної Партії вимагає від обласної влади:
1. Скасувати всі святкові заходи з відзначення утворення Рівненської області.
2. 17 вересня оголосити Днем жалоби в Рівненській області і в цей день щорічно на державному рівні планувати заходи із вшанування пам’яті десятків тисяч наших земляків, які загинули від рук більшовицьких катів.
3. Порушити кримінальну справу за фактом масових розстрілів українських громадян у приміщеннях колишніх в’язниць НКВС м.Рівне, м.Дубно, м.Острог, ініціювати ексгумацію останків закатованих, встановити списки розстріляних і оприлюднити їх.

Прес-служба РОО УНП
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору