Рівне:

Створення та просування сайтів

За насильство в сім'ї притягнуто до відповідальності 467 осіб

Останні новини 23-вер, 2009, 14:219 Lobanovskiy 1 035
Насильство в сім’ї – це правопорушення чи злочин, який скоює один член родини щодо інших або осіб, що можуть бути визнані як члени сім’ї, тобто умисне вчинення будь-яких дій фізичного, психологічного чи економічного характеру.
Про це Провінційці повідомила Тетяна Гордійчук, помічник начальника Рівненського МВ УМВС.


На жаль, сьогодні існує так багато сімей, де чоловік б’є дружину або вона його, брат лупцює сестру, невістка – свекруху чи навпаки. Діти перестають поважати батьків, спостерігаючи, як останні сваряться, а згодом і самі активно беруть в цьому участь: дехто з них починає розмахувати своїми кулаками на матір чи батька, а то й на дідуся чи бабусю. Який же приклад дорослі показують своїм нащадкам, руйнуючи їх поняття про святість сім’ї, захист родинного гніздечка?!
– Дільничні інспектори міліції постійно приймають від громадян та розглядають заяви й повідомлення про вчинення насильства в сім’ї або реальну загрозу його вчинення відповідно до Порядку розгляду заяв та повідомлень про вчинення насильства в сім’ї або реальну його загрозу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2003 року №616 та нормативних актів МВС України, – повідомила дільничний інспектор міліції Рівненського МВ УМВС старший лейтенант міліції Оксана Таборовець. – За результатами перевірки заяви чи повідомлення дільничний інспектор виносить кривднику офіційне попередження про недопустимість вчинення насильства в сім’ї та ставить його на профілактичний облік. Так, за вісім місяців поточного року дільничними інспекторами міліції Рівненського міського відділу на профілактичний облік поставлено та притягнуто до адміністративної відповідальності згідно зі статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення 467 осіб.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору