Рівне:

Створення та просування сайтів

ГПУ у справі Пукача цікавиться графіком поїздок Кучми і Литвина

Україна і світ 24-вер, 2009, 10:229 prov 951
ГПУ у справі Пукача  цікавиться графіком  поїздок Кучми і Литвина


ГПУ просить Секретаріат Президента надати для з’ясування обставин у справі Олексія Пукача графіки зустрічей і зарубіжних візитів екс-президента Леоніда Кучми і голови його Адміністрації, нинішнього спікера ВР Володимира Литвина за 2000 рік, повідомляє “Обозреватель”.
Як зазначає видання, слідчих Генеральної прокуратури цікавлять час і тривалість зустрічей, візитів, а також лікарняних і відпусток Кучми і Литвина в 2000 році. Крім того, за інформацією “Обозревателя”, у листі ГПУ мова йде і про особисті справи Леоніда Кучми.
Як повідомлялося, 17 вересня суд продовжив на два місяці термін перебування під вартою колишнього начальника Головного управління карного розшуку Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, обвинуваченого у вбивстві журналіста Георгія Ґонґадзе.
Нагадаємо, екс-майор охорони президента Кучми Микола Мельниченко неодноразово звинувачував Леоніда Кучму і Володимира Литвина в причетності до вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе.
“Доля Ґонґадзе вирішувалася в кабінеті Кучми. Ті, хто був причетний до цього - (Володимир) Литвин і (колишній міністр МВС Юрій) Кравченко”. Колишній міністр МВС Юрій “Кравченко, вийшовши від Литвина, сказав Пукачу: є команда Литвина ”мочити“ Ґонґадзе. Що таке” мочити “, повинен відповісти Литвин. Якщо це є у свідченнях і відповідає дійсності, тоді прокуратура повинна швидко пройти цей етап - слідчих дій, закріплення свідчень, очних ставок “, - сказав Мельниченко 1 серпня.
Георгій Ґонґадзе зник 16 вересня 2000 року. 15 березня 2008 Апеляційний суд Києва визнав винними у його вбивстві трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження й карної розвідки МВС - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років. Ще один обвинувачуваний - колишній начальник Головного управління карного розшуку Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач - перебував у розшуку з 2005 року.
21 липня 2009 у селі Молочки Чуднівського району Житомирської області Пукача затримали. Після його затримання заступник голови СБУ Василь Грицак повідомив, що Пукач назвав замовників вбивства журналіста і пообіцяв вказати слідчим місце, де перебуває голова журналіста.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору