Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівняни приїхали до Львова заявити на всю Україну, що мають суддю Денисюка, проти якого Зварич виглядає «пацаном»

Останні новини 28-вер, 2009, 18:249 Lobanovskiy 1 338
Сьогодні, 28 вересня, у Львівському прес-клубі відбулася прес-конференція на тему «Зловживання в судах: свідчення самих суддів». До останнього львівські журналісти не знали, який суд цього разу накриє чорна пляма ганьби. Утім за 10 хвилин до прес-конференції стало відомо, що просити підтримки у громадськості приїхали рівняни, які розповіли про свавілля і беззаконня, що діється в Рівненському міському судді під головуванням Петра Денисюка та людей, які його покривають. Про це повідомив кореспондент ЗІКу.
Як пояснила керівник громадського об’єднання по боротьбі з організованою злочинністю у Рівненській області Людмила Голубінська, прес-конференцію невипадково перенесли до Львова, адже залякані рівненські ЗМІ просто не беруться висвітлювати негативної інформації на адресу судді Денисюка. Окрім того, рівняни переконані, що прецедент з суддею Зваричем був для них чудовою нагодою побачити, як працюють львівські журналісти і, що судді не є недоторканними особами. Громадське об’єднання неодноразово пікетувало під стінами Верхового суду України, Рівненської обласної прокуратури та Генпрокуратури, та все безрезультатно. «Тому ми хочемо привернути увагу ЗМІ до зловживань суддів по всій Україні», – наголосила Людмила Голубінська.
Також рівняни мали намір попередити мешканців Львова, що суддю Денисюка можуть перевести до нашого міста.
Екс-працівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Тимощук розповів, що сам був очевидцем тих ганебних фактів і порушень, що відбувалися у Рівненському міському судді, який впродовж останніх 16 років очолює суддя Денисюк. За його словами, він звільнився за власним бажанням з прокуратури, бачачи, як його начальство покриває ці грубі злочини. «За часів головування цього судді, Рівненський суд став доволі унікальним явищем і вийшов на перше місце в Україні за грубе порушення законів і зловживанням службовим становищем Петром Денисюком. Він дозволяв собі відверто злочинні дії», – наголосив Андрій Тимощук.
Серед дрібних порушень судді Денисюка, екс-прокурор називає відпочинок за кордоном у робочий час, користування контрабандними авто. Що найганебніше, так це те, що суддя Денисюк у 2001-2002 році доручив своєму власному водієві Сергію Харечку чинити правосуддя. Цілий рік лже-суддя розглядав справи про адмінпорушення рівненських водіїв, а Денисюк надів на нього мантію та посадив в окремий кабінет. Органи прокуратури проводили з цього приводу перевірки, але з матеріалів перевірки зникли всі пояснення, окрім пояснень самих Денисюка і Харечка.
Предметом дослідження цих грубих порушень Петра Денисюка, зокрема безпрецедентної тяганини у розгляді цивільних і кримінальних справ було те, що за поданням ряду нардепів та омбудсмена Ніни Карпачової у 2005 році кваліфікаційна комісія Житомирського апеляційного округу провела перевірку дотримання законодавства у Рівненському суді. Результатом перевірки стало те, що комісія одноголосно прийняла рішення про звільнення Денисюка як з посади голови суду за порушення присяги суддів та зловживанням службового становища, так і з посади судді загалом.
«Адже, за головування судді Денисюка пропадають кримінальні справи, по 10 років лежать в нього в сейфі. Люди за вбивства несуть не кримінальну відповідальність, а адміністративну, мертві душі відмовляються від права на земельні паї, які потім за мільйони доларів перепродають, а суддя Денисюк отримує від цієї справи не менше 1 млн доларів», – зазначила Голубінська.
«Коли йде мова про Зварича, так це важливий прецедент у судовій історії. Але Ваш Зварич, порівняно з нашим «паханом» Денисюком, виглядає просто пацаном. Бо наш Денисюк тримає в своїх руках весь рівненський бізнес, обласну і міську прокуратуру, міський відділ міліції, які в нього на побігеньках. Без нього не вирішується жодне питання у Рівному. Вашого Зварича взяли на одному мільйоні і зі спущеними штаньми, наш же Денисюк має на одній справі мільйони, і далі нахабно судить», – розповіла Людмила Голубінська. За її словами, вони домагаються того, аби суддю Денисюка не призначили на 3 термін керівником Рівненського міського суду. Адже в лютому цього року збіг його другий термін, а вже у вересні його призначили виконувачем обов’язків.
Водночас на висновки Житомирської кваліфікаційної комісії немає жодної реакції до цих пір. «Але це й не дивно. Це не просто корупція, це корупція в особливо великих розмірах. Ми знаємо всіх, хто його кришує, адже у Генпрокуратурі працює його рідний брат, у Верховному суді також є особа, яка захищає інтереси цього судді, його куми працюють у Раді суддів України», – повідомила Голубінська.
На прес-конференцію мали також прибути судді Рівненського міського суду Олександр Тимощук та Віктор Лопацький. Однак, за словами Голубінської, останній просто не зміг приїхати через натиск голови Рівненського апеляційного суду і боячись втратити роботу, а Тимощук захворів. Утім він зв’язався з журналістами телефоном і також підтвердив факти службового беззаконня судді Денисюка, повідомив про неодноразові погрози його життю та про невтрачену надію, яка ще залишилась. «Адже є ще надія, що ми живемо в правовій державі і цьому беззаконню рано чи пізно настане кінець, коли вже ніхто не зможе його покривати», – наголосив суддя Олександр Тимощук.

ZIK
Схожі новини
Коментарі - всього 2

ПАПАРАЦЦІ 28-вер, 19:09

ага, все так просто, як би ж то..., покричать і знову затихнуть...

Shcul5555 28-вер, 21:43

Не хай А.Тимощук розкаже за що його погнали з прокуратури, а його брата суддю за що погнали... А за свого дядю Кармазiна мовчить?
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору