Рівне:

Створення та просування сайтів

Надра потребують захисту

Останні новини 07-жов, 2009, 12:479 Lobanovskiy 1 008
Органи прокуратури Рівненської області продовжують проводити перевірки додержання вимог природоохоронного законодавства, в тому числі, що стосується використання надр суб’єктами господарювання. При цьому, в першу чергу звертається увага на діяльність підприємств-виробників, які отримують прибутки від використання прісних підземних вод.
Так, Острозьким міжрайонним прокурором виявлено, що одне з комунальних підприємств без отримання спеціального дозволу на користування надрами протягом 2007-2009 років здійснювало господарську діяльність з видобутку корисних копалин загальнодержавного значення, а саме – підземної питної води. За фактом порушення правил охорони надр прокуратурою порушено кримінальну справу (ч.1 ст.240 Кримінального кодексу України).
Подібну кримінальну справу порушив нещодавно і Рівненський міжрайонний природоохоронний прокурор. Встановлено, що одне із рівненських ЗАТ незаконно видобувало впродовж двох останніх років прісну підземну воду, яка в подальшому використовувалась для виготовлення безалкогольних напоїв.
У кримінальних справах триває слідство.
Залишається актуальною природоохоронною проблемою й незаконне видобування бурштину на території нашого краю. Адже внаслідок видобутку цього напівдорогоцінного мінералу псуються землі сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, грунти стають непридатними для цільового використання. Перевірки свідчать, що цим незаконним ремеслом продовжують займатись місцеві копачі. Тільки впродовж останнього місяця прокурор Сарненського району порушив три кримінальні справи щодо 3 груп осіб, які за допомогою помп кустарного виробництва незаконно видобували бурштин-сирець поблизу смт.Клесів.
Всього, за наслідками проведених перевірок у сфері використання надр органами прокуратури області з початку цього року порушено 16 кримінальних справ (з них 12 скеровано до судів). За результатами розгляду документів прокурорського реагування притягнуто до відповідальності 30 посадових осіб, до бюджету відшкодовано недоїмку по платі за надра в сумі близько 440 тисяч гривень.
Про це повідомила старший помічник прокурора Рівненської області з питань нагляду за додержанням природоохоронного законодавства радник юстиції Анна-Марія Дзівак
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору