Рівне:

Створення та просування сайтів

За порушення правил безпеки – кримінальна справа

Кримінал 08-жов, 2009, 10:309 prov 916
Завершено розслідування у кримінальній справі, яку порушив прокурор міста Кузнецовська щодо службових осіб ВАТ ”Енерговисотспецбуд” за фактом порушення правил охорони праці під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.
Встановлено, що під час проведення демонтажних робіт з ремонту та реконструкції будівлі упав з великої висоти арматурник, внаслідок чого отримав тяжкі тілесні ушкодження. Однак, як з’ясувалось, вказаний робітник не мав відповідних навиків і його не повинні були допускати до виконання вказаних робіт.
Подібний випадок стався і в Гощанському районі. Керівник СПП ”СПАС” допустив до виконання рихтувальних робіт на висоті 3 робітників, однак цільовий інструктаж з ними не провів, засобів індивідуального захисту не видав. Один із робітників упав і також отримав тяжкі тілесні ушкодження. За цим фактом прокурор порушив кримінальну справу (ознаки злочину, передбаченого за ч.1 ст.272 Кримінального Кодексу України).
На сьогодні обидві справи розглянуто в суді та за ними постановлено вироки.
Прикро зауважувати, але не належно забезпечується контроль у цій сфері територіальним управлінням Держгірпромнагляду в області. А також потребує покращення організація роботи виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань щодо забезпечення надходження обов’язкових внесків до Фонду, заборгованість зі сплати яких залишається значною і складає на сьогодні 615 тисяч гривень.
Органи прокуратури Рівненщини постійно приділяють увагу питанням нагляду за додержанням законодавства про охорону праці як одного з пріоритетних напрямків прокурорської діяльності.
Тому це питання розглядали нещодавно на міжвідомчій нараді у прокуратурі області за участю керівників контролюючих органів. За її результатами ухвалено низку заходів, що мають позитивно вплинути на вирішення існуючих проблем та забезпечення належного контролю за додержанням законів у цій сфері, — повідомила прес-секретар прокурора області Людмила Суржук.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору