Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 08-жов, 2009, 10:539 prov 1 050
У НАТО не відкидають можливих конфліктів із Росією через Заполяр’я
Конкуренція за ресурси Заполяр’я може спровокувати конфлікт між Росією і НАТО. Про це заявив новий головнокомандувач силами альянсу в Європі адмірал Джеймс Ставрідіс у лекції про напрямок розвитку НАТО, яку він прочитав у Королівському інституті об’єднаних збройних сил (Лондон). На думку адмірала, можлива також боротьба за потенційні військові бази і торгові шляхи.
Як зазначає видання, Ставрідіс прогнозує, що відносини з Росією стануть головним аспектом концепції НАТО. На його думку, альянсу слід домогтися максимальної співпраці на Крайній Півночі.
“Спірні питання між НАТО і Росією безумовно будуть”, - сказав адмірал Ставрідіс, одночасно висловивши бажання розвивати контакти з російськими військовими і співпрацю з Москвою в цілому. Він підтвердив свою прихильність до 5-ої статті статуту НАТО про взаємну оборону, однак рекомендував не вважати альянс “всесвітнім поліцейським”.

Японського міністра знайшли мертвим
Японська поліція повідомила про те, що колишнього міністра фінансів країни Соїті Накагаву, який нещодавно зі скандалом пішов у відставку, знайшли мертвим.
Тіло 56-річного Накагави виявили у спальні його будинку в Токіо, передає британська телерадіомовна корпорація Бі-бі-сі.
Скандальну популярність колишній міністр здобув, коли під час саміту “Великої сімки”, що проходив у Римі в лютому 2009 року, він з’явився на прес-конференції у п’яному стані.
Обставини смерті Накагави зараз розслідує поліція.
За даними місцевої преси, тіло колишнього міністра виявила його дружина, яка викликала швидку допомогу.
Уродженець острова Хоккайдо, юрист за освітою, Накагава був членом японського парламенту більше 25 років.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору