Рівне:

Створення та просування сайтів

Національні партнери Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» приємно вражені результатами мобілізації сільських громад

Останні новини 08-жов, 2009, 13:589 Lobanovskiy 930
Рівне, 8-9 жовтня 2009 року - Представники національної координаційної ради спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» відвідають пілотні громади проекту у Рівненській області. До участі у поїздці запрошено представників ключових міністерств, парламентських комітетів та всеукраїнських асоціацій. Участь у візиті також візьмуть керівник управління програм технічної допомоги Представництва Європейської Комісії в Україні Клаудія Фішер та старший програмний менеджер ПРООН в Україні Оксана Ремига.
В рамках візиту 8 жовтня делегація відвідає громаду с.Високе (Черняхівський район Житомирської обл.), де місцеві мешканці об’єднались і створили організацію «Надія Високого» для самостійного вирішення місцевих проблем. Першочерговою проблемою був для селян стан місцевої лікарської амбулаторії. Нинішня будівля збудована чеськими поселенцями ще в кінці 19 століття, і потребувала суттєвого ремонту. З ініціативи місцевої громади та за фінансової допомого ЄС, ПРООН та сільського бюджету в амбулаторії здійснено ремонту даху, заміну вікон та дверей, ремонт приміщень та закупівлю нового обладнання. Громада також подбала про благоустрій території навколо амбулаторії.
Програмою також передбачено візит до сільської школи с.Сапожин (Корецький район, Рівненська обл.), де громада почала покращувати рівень життя із заміни прогнилих вікон та ремонту даху у школі. Новий навчальний рік школярі розпочали у теплих світлих класах, а громада не збирається зупинятись на шляху до європейських стандартів життя, і має амбіційні плани на майбутнє. Візит до с.Сапожин заплановано на 9 жовтня.
Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» вдалося налагодити ефективну співпрацю місцевих громад із органами влади сільського, районного та обласного рівнів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору