Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 15-жов, 2009, 09:499 prov 1 203
У суботу відбулися матчі одинадцятого туру чемпіонату України з футболу у другій лізі. Рівненський “Верес” відвідав Чернівці, де зустрівся із місцевою “Буковиною”, яка очолює турнірну таблицю. Упродовж матчу футболісти обох команд мали нагоди відзначитися. Проте надійно діяли воротарі, які вберегли свої ворота недоторканими — 0:0. Про безкомпромісність боротьби говорить дев’ять жовтих карток, які показав головний арбітр матчу. Шість з них — у пасиві чернівчан.
Після цієї зустрічі “Верес” набрав одинадцять пунктів і ділить із плисківською “Єдністю” шосте-сьоме місця. “Буковина” залишилася на вершині турнірної таблиці — 21 пункт. Наступний поєдинок “Верес” проведе 18 жовтня у Львові проти “Карпат-2”.
Результати решти ігор: “Нива” — “Рось” — 5:1, “Моршин” — “Львів-2” — 0:1, “Карпати-2” — “Єдність” — 0:1, МФК “Миколаїв” — “Бастіон” — 1:1.
***
До максимуму закручується інтрига у чемпіонаті області з футболу у першій лізі. У неділю відбулися матчі двадцятого туру: “Ізотоп-РАЕС” — “Славія” — 0:2 (юнаки 1:2), “Маяк” — “ОДЕК” — 2:2 (0:1), “Волинь-Цемент” — “Вельбівно” — 7:0 (3:0), “Сокіл” — “Хімік” — 3:1 (4:1). Лідирує березнівський “Случ” — 36 очок. На другому місці — рівненська “Славія” (33 очки), на один пункт менше у оржівського “ОДЕКа”. Замикає четвірку кращих кузнецовський “Ізотоп-РАЕС” — 31 очко. Цілком ймовірно, що розв’язка може настати за тур до завершення турніру, коли рівненська “Славія” прийматиме березнівський “Случ”.
***
Не менш заплутана ситуація і у другій лізі першості області з футболу. Угорі турнірної таблиці — двовладдя. По 44 пункти у володимирецької “Енергії” (після 19 ігор) та “Фортуни” (Велика Омеляна) — після 20 матчів. На п’ять менше у команди “РОКО-Городок” і 38 — у костопільського “Горизонта”, обидва колективи провели по 20 матчів. Результати ігор: “МлинКов” — ФК “Гоща” — 1:0, “Горинь” — “Водник” — 0:3, “Горизон” — “РОКО-Городок” — 4:1, “Фортуна” — “МлинКов” — 2:1, “Фіалка” — ФК “Смига” — 2:0, “Сатурн” — “Полісся” — 3:2.
***
Рівненський “Авангард-ПАС” та кузнецовський “Ізотоп-РАЕС” у фінальному матчі визначать переможця чемпіонату Рівненської області серед ветеранів. У півфіналах рівняни здолали команду Володимирецького району — 0:1 та 2:0, а кузнецовці — колектив “Автоленд” зі Здолбунова — 1:1 вдома та 3:3 на виїзді. Матч відбудеться на нейтральному полі 24 жовтня.
***
Нещодавно в Ялті відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед ДЮСШ та СДЮШОР. Серед 73 спортивних шкіл Рівненська ОДЮСШ виборола перше загальнокомандне місце. Три спортсмени закладу стали чемпіонами у своїх видах програми: Роман Лук’янчук (тренер Олег Машаненков) — 200 метрів, Олена Колісниченко (тренер Вадим Подолянко) — 400 метрів з бар’єрами, Олександр Ничипорчук (тренер Степан Янчук) — метання спису. Збірна Рівненської області була першою в естафетному бігу: Роман Лук’янчук, Сергій Ковальчук, Максим Сідоров та Віталій Кухарук.
***
Лідер збірної України рівнянин Сергій Ліщук дебютував у іспанській АСВ Лізі. У неділю його “Валенсія” перемогла “Естудіантес” — 80:68. Сергій вийшов у стартовому складі, але провів на майданчику всього 5 хвилин та 38 секунд. Причина — Ліщук вже на старті матчу отримав два фоли. За час, проведений на паркеті, українець відзначився трьома очками (1/2 — з гри, 1/1 — штрафні) та одним підбиранням.
***
У столиці Білорусі завершився Кубок світу з дзюдо серед жінок, а в столиці Азербайджану – серед чоловіків. У підсумку наші дівчата посіли третє загальнокомандне місце (1 ”золото”, 1 ”срібло”, 3 ”бронзи”). Приємно, що серед нагороджених є рівнянка Ольга Суха. Вихованка СК ”Олімпійські надії” (тренер Михайло Романкевич) посіла третє місце у ваговій категорії 52 кг.
***
У п’ятницю стартував черговий чемпіонат України з гандболу серед команд вищої ліги. Першими суперницями гандбольного клубу “Рівне” стала одеська “Південна пальміра”.Підопічні Юрія Басюка двічі перемогли суперниць — 37:24 та 38:26. Першого ігрового дня найрезультативнішими у нашій команді стали Габріела Калинич і Наталія Карпунець, які закинули у ворота суперниць по сім м’ячів. Другого дня найрезультативнішою була Габріела Калинич — 10 голів. Наступні поєдинки рівнянки зіграють у ролі лідерів вищої ліги у Києві з “Університетом”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору