Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному вчили, як готувати стратегічний план розвитку сільської громади

Останні новини 19-жов, 2009, 11:449 Lobanovskiy 945
Семінар на тему «Вступ до стратегічного планування розвитку громади» для представників сільських громад Рівненщини відбувся в неділю, 18 жовтня, в Рівному в приміщенні обласної державної бібліотеки. Під час цього навчання його учасники (представники сільських рад та активісти місцевих громад) мали змогу дізнатися про основи процесу стратегічного планування розвитку сільської громади.
Про це повідомив Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ.


Отримані під час семінару знання сільські активісти зможуть вже найближчим часом застосувати на практиці. Адже їм необхідно буде провести опитування жителів своїх громад щодо найактуальніших проблем їхніх сіл, зібрати максимум інформації для підготовки паспорту сільської громади, обговорити з членами робочої групи та сформулювати сильні і слабкі сторони, можливості та загрози їхньої громади, а також пріоритетні напрямки розвитку села та цілі в межах кожного з цих напрямків.
Саме на основі цієї зібраної інформації в подальшому і буде підготовлений стратегічний план розвитку кожної з громад-учасниць семінару.
Як зазначає керівник програми «Ініціатива – шлях до успіху місцевої громади» Юрій Пасочник, такі плани розвитку, розраховані на 2-3 роки, стануть своєрідним орієнтиром для громади. Адже в них будуть окреслені як існуючі основні та другорядні проблеми села, визначені самими його мешканцями, так і всі ресурси для їх вирішення. Це дасть змогу не лише більш ефективно використовувати уже наявні в громаді можливості, а й успішно залучати нові.
Семінар «Вступ до стратегічного планування розвитку громади» був організований і проведений РОГО «Комітет виборців України» в рамках програми «Ініціатива – шлях до успіху місцевої громади», що реалізується за сприяння Фонду ім. Стефана Баторія (Польща). Її метою є активізація місцевих громад Рівненської області шляхом підтримки їхніх ініціатив та залучення громадян до прийняття рішень.
В рамках цієї програми протягом 2009-2011 років передбачається: розробити плани розвитку відібраних громад; організувати цикл навчальних семінарів для представників ініціативних груп; надати фінансову підтримку на вирішення важливих соціальних проблем громад.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору