Рівне:

Створення та просування сайтів

«Скасування ринкового збору звільнить підприємців від невиправданих поборів», – Олег Хомич

Останні новини 22-жов, 2009, 14:409 Lobanovskiy 1 063
Як стверджує голова комісії з питань бюджету та фінансів Рівненської облради Олег Хомич, у Рівному зареєстровані понад 20 тисяч підприємців, з яких більше половини – на єдиному податку. А понад 10 тисяч з них здійснюють свою діяльність на ринках, сплачуючи ринковий збір, але ненапряму – до місцевого бюджету, а через посередників, які «тримають» ринок. І, згідно з даними податкової інспекції, та частина ринкового збору, яка доходить до місцевого бюджету, складає від 60 до 30 відсотків від зареєстрованих торгових місць на ринках міста. Всього ж по всій країні, в той час, коли збираються з таких людей, які торгують на ринках, десятки мільярдів гривень, до всіх місцевих бюджетів України доходить всього 490 мільйонів. Зрозуміло, що податок по суті справи не адмініструється і в місцеві бюджети не потрапляє.
А тому нещодавно до Верховної Ради Урядом був внесений спеціальний законопроект, який скасовує ринковий збір як податок, який є нелогічним, тінізованим, і аналогів якому в інших країнах немає. Відтак, як стверджує Олег Хомич, скасування ринкового збору реально допоможе підприємцям звільнитись від невиправданих поборів. Стосовно ж версій, що від цього місцеві бюджети постраждають, то, за словами пана Хомича, згідно з новим Бюджетним Кодексом, у фондах розвитку бюджетів міст, сіл та селищ залишатиметься понад 10 мільярдів гривень від місцевих податків та зборів.
Микола КОЛОМЧУК
Схожі новини
Коментарі - всього 1

х 22-жов, 17:06

А від яких місцевих податків і зборів має надійти стільки коштів? Від податку на нерухомість, закон про який ще навіть не ухвалений? Та напевно й не буде ухвалений, враховуючи, що основні платники цього податку сидять у Верховній Раді. До речі і новий Бюджетний кодекс заветований президентом. Спочатку потрібно затвердити нові джерела доходів місцевих бюджетів, а потім скасовувати непотрібні.
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору