Рівне:

Створення та просування сайтів

Віктор Матчук підтримав заяву щодо ситуації із фінансуванням видатків місцевих бюджетів

Останні новини 26-жов, 2009, 17:459 Lobanovskiy 859
Ми стурбовані ситуацією, що виникла у питанні виконання місцевих бюджетів.
Ми вже звертали увагу Уряду на те, що зупинка перерахування з державного бюджету належних субвенцій, передбачених Законом, призведе до негативних наслідків у соціально-економічному розвитку регіонів.
Але найбільшу стурбованість викликає поширення практики затримки та блокування платежів місцевих бюджетів, яка виникла в останній час.
Хочеться нагадати, що місцеві бюджети є фінансовою основою місцевих органів влади, права яких захищаються Конституцією України.
Принцип самостійності бюджетів, закладений в основу бюджетної системи України визначає, що жодний бюджет України не відповідає за зобов'язаннями іншого.
Касове виконання державного та всіх місцевих бюджетів покладено законодавством на органи Державного казначейства України.
Отже затримки або блокування у проведенні касових розрахунків місцевих бюджетів є грубим порушенням з боку органів Державного казначейства як Конституції України, так і фінансової дисципліни. Крім того, виникає питання, а куди поділися кошти місцевих бюджетів, які реально надійшли на Єдиний казначейський рахунок? Якщо вони використані на іншу мету, ніж встановлено бюджетом, тоді це є нецільовим використанням бюджетних коштів, що тягне за собою карну відповідальність.
Проблема полягає ще і у тому, що затримки у перерахуванні коштів органами Державного казначейства відбуваються тоді, коли необхідно розпочати опалювальний сезон і провести заходи щодо ремонту об'єктів комунальної сфери, що мають забезпечити безперебійну роботу у зимовий період.
Звернення до підрозділів Державного казначейства України в наших регіонах з метою вирішити проблему результату не дали.
У зв'язку з викладеним, наполягаємо на розгляді існуючої ситуації із виконанням платіжних доручень розпорядників та одержувачів коштів місцевих бюджетів на найближчому засіданні Кабінету Міністрів України за нашої участі та із залученням представників обласних фінансових управлінь та управлінь Державного казначейства.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору