Рівне:

Створення та просування сайтів

В Україні жінкам важче займатися бізнесом, ніж чоловікам

Україна і світ 29-жов, 2009, 10:579 prov 1 193
В Україні жінкам важче  займатися бізнесом, ніж чоловікам


Від жінок в Україні частіше вимагають хабарів і рідше затверджують на керівні посади. Такі дані дослідження Міжнародної фінансової корпорації.
Гендерні відмінності є реальними перешкодами для ведення бізнесу в Україні. Тут 78% усіх підприємств очолюють чоловіки і лише 22% – жінки. Підприємства, якими керують або володіють жінки, переважно працюють у сфері громадського харчування чи готельно-ресторанного бізнесу, у сфері послуг та торгівлі.
На більш прибуткові галузі – такі, як будівництво, транспорт, виробництво – українські чоловіки не допускають представниць слабкої статі. Відповідно й прибутки у жінок-власниць підприємств середньостатистично значно нижчі й не перевищують 3 мільйони гривень на рік, засвідчують дані Міжнародної фінансової корпорації.
А ще від жінок-підприємців чиновники частіше очікують неофіційні платежі. Це все через стереотипи, каже національний координатор спільного проекту Євросоюзу та Міжнародного бюро праці ”Рівність жінок і чоловіків у сфері праці” Сергій Савчук. Він наголошує, що жінок в Україні дискримінують не тільки за статтю, а й за віком та за сімейними обов’язками. Хоча 60% представниць слабкої статі мають вищу освіту, на них традиційно ставлять тавро ”домогосподарка”.
”Сімейні обов’язки дуже впливають на просування жінки по кар’єрній драбині. Насправді в Україні є гарне законодавство про гендерну рівність у сфері праці, але інша річ — його застосування”, — зауважив Савчук. Дослідження МФК підтвердило, що фірми, де керує жінка, у вісім разів частіше наймають саме жінок на керівні посади, аніж ”чоловічі” підприємства.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору