Рівне:

Створення та просування сайтів

На Хмельниччині на грип та ГРВІ захворіло 6047 осіб

Хмельницька область 30-жов, 2009, 13:549 Lobanovskiy 1 263
Обласна санепідемстанція інформує що на 44-тому тижні року в області на грип та ГРВІ захворіло 6047 осіб – 45,8 на 10 тис. населення. У порівнянні з минулим тижнем захворюваність зросла в 1,4 рази, епідемічний поріг по області перевищено в 1,6 рази. 51,6% захворілих – діти до 14 років. Серед дітей рівень захворюваності, в порівнянні з минулим тижнем, зріс в 1,2 рази. Госпіталізовано 317 осіб - 5,2% захворілих (з них діти – 219). Перевищення епідемічного порогу відбулося у м.м. Хмельницькому та Кам’янець-Подільському, Чемеровецькому, Волочиському, Кам’янець-Подільському районах. За результатами вірусологічних досліджень, на сьогодні, в області в структурі ГРВІ доміноючими є віруси парагрипу, адено – та РС-віруси. На віруси грипу припадає лише 1%.
У зв’язку із ситуацією яка складається, та з метою уповільнення розвитку епідпроцесу захворюваності на грип та ГРВІ, надзвичайною протиепідемічною комісією облдержадміністрції подовжено канікули в школах, та інших організованих колективах, введено спеціальний протиепідемічний режим в усіх лікувально-профілактичних закладах, на підприємствах торгівлі, громадського харчування та в інших закладах, робота в яких пов’язана з обслуговуванням населення.
Слід зазначити, що особливістю епідсезону 2009-2010р.р. є одночасна циркуляція вірусів як сезонного грипу, так і пандемічного - А (H1N1) Каліфорнія/04/09. Якщо з вірусами сезонного грипу населення зтикається щорічно, і в нього відбулося часткове проепідемічування, то з пандемічним вірусом грипу людство зтикається вперше.
Високопатогенний вірус грипу А (H1N1) – це новий вірус грипу А, що не виявлявся раніше. В епідемічний процес здебільшого втягнуті дорослі люди молодого віку, вірус передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. З приводу цього Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила глобальну надзвичайну ситуацію – шосту фазу пандемії грипу.
В Україні офіційно зареєстровано 2 лабораторно підтверджені випадки грипу А(H1N1) Каліфорнія/04/09.
Профілактичні заходи спрямовані насамперед для підвищення резистентності організму до дії збудників грипу, а також інших ГРІ та ГРЗ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору