Рівне:

Створення та просування сайтів

Адвокати Хмельницького виступили зі звинуваченнями проти міліції

Хмельницька область 03-лис, 2009, 11:479 Lobanovskiy 1 483
28 жовтня у приміщенні Хмельницької обласної держтелерадіокомпанії «Поділля-Центр» відбулася прес-конференція, ініційована адвокатською спільнотою міста Хмельницького. Приводом для такого заходу, за словами організаторів, стали два випадки застосування насилля з боку працівників міліції по відношенню до адвокатів Алі Абасової та Ігоря Дем’янова. Щоправда, окрім красномовних (як і належить гарним адвокатам) свідчень самих потерпілих юристів, на прес-конференції не було пред’явлено жодного документального доказу, який міг би підтвердити їх поки що голослівні заяви. В свою чергу, запрошені на захід працівники міліції готові були протистояти обвинуваченням за допомогою офіційних документальних підтверджень.
Про це повідомляє Інна ПРОНИК.

В любых ситуациях вам может помочь опытный адвокат. В Киеве есть много таких специалистов.

Так, що стосується заяви адвоката Алі Абасової про спричинення їй тілесних ушкоджень заступником начальника УБОЗ УМВС України в Хмельницькій області Миколою Степанишиним, то вона була розглянута як відділом внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС, так і прокуратурою міста Хмельницького. В обох випадках факти, викладені у заяві не підтвердилися і у порушенні кримінальної справи було відмовлено.
Що стосується іншого адвоката, Ігоря Дем’янова, то під час прес-конференції детально була викладена лише одна версія подій — версія потерпілого. Працівники міліції вирішили поки що не вдаватися у подробиці і обмежитися сухими коментарями, доки не буде офіційних висновків службового розслідування відділу внутрішньої безпеки та прокуратури, оскільки вони не звикли кидати слова на вітер, не підкріплюючи їх відповідними документальними доказами.
Остаточну крапку в конфлікті між адвокатами та хмельницькими міліціонерами буде поставлено після завершення усіх перевірок та розслідувань. А поки що недоречно робити передчасні висновки і кидати один одному в обличчя безпідставні звинувачення. Стародавнє прислів’я голосить, що у кожному стаді знайдеться погана вівця. Не станемо заперечувати, що й серед працівників міліції іноді трапляються люди, не гідні носити погони, та правоохоронці одразу намагаються очищувати свої лави від таких колег. Але й адвокатські ряди — не виключення. Й серед них досить часто трапляються такі, які у гонитві за перемогою переступають межу дозволеного, не гребують будь-якими методами досягнення мети та діють негідно, зловживаючи своїм статусом. То чи не краще замість того, аби робити бурю у склянці води, просто дотримуватися елементарних правил професійної етики з обох сторін?
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору