Рівне:

Створення та просування сайтів

300 тисяч на марлеві пов’язки та 98 тисяч на бензин

Рівненська область 03-лис, 2009, 14:399 Lobanovskiy 746
301 тис. грн. планують виділити депутати обласної ради комунальному закладу «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медичних катастроф» сьогодні на позачерговій сесії обласної ради. Як пояснив на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків перший заступник голови РОДА, депутат обласної ради Юрій Благодир, за ці кошти будуть проведені розрахунки з тими підприємствам області, які в найближчі дні шитимуть марлеві пов’язки.
«Виконувати цю роботу погодилися 18 підприємств, - зазначив Юрій Благодир. – За добу вони можуть виготовити 45 тисяч масок. Це будуть марлеві, а не одноразові пов’язки, якими насамперед ми забезпечуватимемо хворих І категорії. Наголошую, їх шитимуть виключно для безкоштовної роздачі!»
Юрій Благодир також нагадав, що Рівненщина вже отримала 150 тисяч одноразових пов’язок, і вони вже роздані в медичні заклади області. Мінімальна ж потреба області – 350 тисяч. За словами Юрія Благодиря, для пошиття марлевих пов’язок було розпломбовано 120 тисяч квадратних метрів марлі, яка знаходилася в резерві на випадок подібних ситуацій.
У зазначених 301 тис.грн. – 50 тис.грн. це кошти, які пропонується виділити з резервного фонду обласного бюджету, решта – гроші, які рекомендується перерозподілити в межах капітальних видатків галузі охорони здоров’я.
Крім того, депутатами постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків на розгляд сесії буде винесено рекомендацію такого змісту: до кінця цього бюджетного року обласній державній адміністрації знайти можливість профінансувати видатки в сумі 98 тис.грн., які передбачені обласною програмою формування регіональних, місцевих та об’єктових фондів, матеріально-технічних резервів для запобігання, ліквідації, настання надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2006-2010 роки. Як пояснив депутатам заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Василь Салівонов, ці кошти необхідні на закупівлю паливно-мастильних матеріалів відповідним підрозділам у разі, якщо їх залучатимуть до заходів, спрямованих на боротьбу з поширенням на Рівненщині епідемії грипу. До слова, ці кошти були враховані у змінах до обласного бюджету, які обласна рада проголосувала на сесії 10 липня цього року. Однак, як пояснила заступник начальника головного фінансового управління РОДА Лідії Біляк, вони поки що не профінансовані, оскільки не належали до першочергових.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору