Рівне:

Створення та просування сайтів

Відвантаження препарату, який є найдієвішим у лікуванні вірусу АН1N1, у ці хвилини триває на базі обласної клінічної лікарні

Чернівецька область 03-лис, 2009, 16:249 Lobanovskiy 1 121
Як відзначив начальник Головного управління охорони здоров’я Ігор Шкробанець, саме на базі обласної клінічної лікарні утворено основний штаб з прийому, обліку та розподілу важливих медикаментів. Сьогодні там триває відвантаження необхідного препарату для лікувальних закладів міста та області. Основним постачальником лікарського засобу є підприємство “Укрвакцина” Міністерства охорони здоров’я. Таким чином, проблеми з нестачею “Таміфлю” Буковина нині не має – вже сформовано запас з 18 тис. доз. Такої кількості єдиного рекомендованого Всесвітньою організацією охорони здоров’я препарату абсолютно достатньо, запевнив Ігор Шкробанець, аби пролікувати тих пацієнтів, які мають показання до застосування саме цього фармацевтичного засобу: “У нас є достатньо єдиного реального противірусного препарату “Таміфлю”, для того, щоб лікувати кожного, у кого є покази. Без показів прийняття цього препарату – шкода самому собі”.
Про це повідомляє прес-служба ОДА.


За словами пана Шкробанця, не варто бігати аптеками та скуповувати противірусні та антибактеріальні ліки – саме така дія краян спричинила ситуацію з браком цих препаратів, яку сьогодні спостерігаємо. “Необґрунтоване вживання ліків спричинило дефіцит медикаментів в аптеках і їх не можуть купити ті люди, яким вони справді потрібні, – зазначив головний медик краю під час спілкування з журналістами. – Профілактичний прийом противірусних, антибактеріальних препаратів тільки пригнічує імунітет і ускладнює важкість перебіг вірусної інфекції”. Він наголосив, що не варто займатися самолікуванням та неаргументовано вживати ліки, в тому числі противірусні. Маска, жирна мазь в ніс, некористування громадським транспортом без особливої на те потреби, невідвідування масових заходів – цього буде цілком достатньо, аби вберегти від хвороби себе та своїх близьких. Якщо все ж таки хтось вдома захворів – викличте лікаря, суворо дотримуйтесь усіх заходів безпеки, тобто виділіть окремий посуд для хворого, окрему кімнату, обов’язково використовуйте маску. “Бережіть себе – прості заходи врятують більше, ніж неконтрольований прийом ліків”, – наголосив Ігор Шкробанець.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору