Рівне:

Створення та просування сайтів

Івано-Франківська влада злагоджено працює над подоланням епідемії

Івано-Франківська область 05-лис, 2009, 02:589 Lobanovskiy 1 108
Про це під час селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій повідомила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. Керівник уряду поставила в приклад іншим областям роботу, яку здійснює Івано-Франківська облдержадміністрація щодо подолання епідемії грипу. « У вас бездоганно організована робота. Завдяки цьому вдалось зупинити поширення інфекції»,- зазначила Юлія Тимошенко звертаючись до голови облдержадміністрації Миколи Палійчука.
Про це повідомляє прес-служба голови ОДА.


Урядовці відзначили позитивний досвід Івано-Франківської області щодо помітки медикаментів, котрі надходять в область в якості допомоги спеціальним штампом «Не для продажу». Таким чином унеможливлюється потрапляння ліків в аптечну мережу, або ж на тіньовий ринок. Також у приклад іншим регіонам була поставлена спеціально розроблена система оперативного інформування «Все буде добре». Дану систему для потреб медичної галузі розробили фахівці Івано-Франківського центру оцінювання якості знань. Вона дозволяє медичним працівникам в режимі он-лайн заповнювати звітними даними необхідні статистичні таблиці, а управлінському персоналу та керівництву області бачити як змінюється ситуація із захворюванням на грип та гострі распіраторні вірусні інфекції як в області так і в конкретному районі. Це дозволяє доволі оперативно реагувати на ситуацію та за потреби швидко перекидувати необхідну кількість ліків, медичних препаратів у міста та райони, що їх потребують. Прем’єр-міністр доручила іншим областям вивчити досвід Івано-Франківщини та запровадити у себе таку ж систему.
Також за результатами селекторної наради Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила Міністерству фінансів перерахувати кошти на боротьбу з епідемією грипу в усі області України, незалежно від рівня захворюваності. Міністерство фінансів також має дати письмове роз’яснення кожній області щодо можливості використання цих коштів на заходи, які необхідні області, місту, району, селу, селищу з подолання і нерозповсюдження захворювань. Івано-Франківська область отримає від Кабінету Міністрів 5,7 млн грн..
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору