Рівне:

Створення та просування сайтів

Дограти не дав грип

Спорт 05-лис, 2009, 10:469 prov 947
Дограти не дав грип


Не вдалося заплановано завершити футбольний сезон в області. Через карантин було відмінено фінал Кубка області серед юнаків (у Здолбунові мали зустрічатися сарненський „Маяк” та березнівський „Случ”), фінал чемпіонату області серед ветеранів (у Сарнах мали грати кузнецовський „Ізотоп-РАЕС” та рівненський „Авангард-ПАС”) та Суперкубок у Рівному (на стадіоні „Авангард” мали зустрітися володар Кубка області оржівський „ОДЕК” та чемпіон нинішнього року рівненська „Славія”). Цілком ймовірно, що ці поєдинки відбудуться весною.
Проте незважаючи на це, нинішній чемпіонат області з футболу видався напрочуд цікавим та непередбачуваним. В обох лігах, у першій та другій, переможець визначився лише у заключному турі. Щоправда, ситуація могла скластися так, що довелося б проводити золоті матчі. Напруга тримала претендентів на нагороди та вболівальників до останнього матчу. Прокоментувати сезон попросили голову Рівненської обласної федерації футболу Володимира Поліщука:
— Якщо кількома реченнями, то сезон вдався на славу. До останнього туру були невідомі переможці. У першій лізі впродовж всього чемпіонату за перше місце змагалися чотири колективи: березнівський „Случ”, рівненська „Славія”, кузнецовський „Ізотоп-РАЕС” та оржівський „ОДЕК”. Додала „перцю” у змагання заборона грати футболістам, які заявлені у двох областях. Через це контрольно-дисциплінарний комітет змушений був розв’язувати п’ять протестів, чотири з яких були задоволені. Ще один протест на матч „ОДЕК” — „Славія”, де рівнянам зараховано технічну поразку, знаходиться на розгляді у КДК ФФУ. Чи залишиться цей пункт в регламенті наступного чемпіонату, будемо вирішувати. В середині грудня проведемо підсумкове засідання, де нагородимо кращих і обговоримо наші проблеми.
Не менш цікаво пройшла першість області у другій лізі. Знову чотири команди: „РОКО-Городок”, „Енергія” (Володимирець), „Фортуна” (Велика Омеляна), „Горизонт” (Костопіль) — боролися не лише за чемпіонство, а й за дві путівки до першої ліги. „Фортуна” в останньому турі скористалася осічкою володимирчан і посіла перше місце. Хочеться відзначити переможця серед бомбардирів у другій лізі — Віталій Брикса з „Енергії” забив 36 м’ячів.
Якщо кількома реченнями підвести риску, то все, що було заплановано, — провели. За виключенням трьох фінальних ігор та змагань ліги чемпіонів. На це були вагомі причини. Не можу не сказати про друге місце дівчат на літніх спортивних іграх України, досить непоганий п’ятий результат костопільської „Родини” у чемпіонаті України, друге місце вихованців ЗОШ №26 (тренер Юрій Кубишкін) у Всеукраїнських змаганнях „Шкіряний м’яч” (1996 року народження). Не можу не згадати п’ять вихованців рівненського футболу, які виступають у прем’єр-лізі України: Вадим Мельник, вихованець сарненського футболу, вихованець дубенського футболу Олег Шандрук, вихованець млинівського футболу Володимир Гуменюк, вихованець кузнецовського футболу Олег Голодюк та здолбунівчанин Сергій Долганський. Пишаємося їх досягненнями, але хотілося б, аби вони грали у нас.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору