Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові покращилась якість води

Львівська область 09-лис, 2009, 12:549 Lobanovskiy 1 365
Комунальне підприємство «Адміністративно-технічне управління» обстежило та провело хімічні аналізи 23 водойм Львова. Працівники хімічної лабораторії обстежували озера, річки, потічки, ставки, які розташовані або беруть початок на території міста і поповнюються із джерел та дощових, ґрунтових, дренажних вод.
Про це повідомляє Галина Пелих, Львівська міська рада.


У порівнянні з аналізами, проведеними у 1-му та 2-му кварталах цього року, спостерігається покращення якості води озер на вул. Симоненка та лісопарку «Горіховий гай», двох ставків на вул. Пластовій, річки Зубри, а також потоків Скнилівка та Водяного. Натомість, дещо погіршилась якість води озер на вул. Тернопільській та парку «Піскові озера». Загалом, у пробах води визначали вміст таких показників: завислі речовини, тобто бруд, фосфати, аміак, залізо, синтетично-поверхневі активні речовини та легкоокислювана органіка.

Основними причинами забруднень водойм міста є гниття рослинних решток, змивання забруднень з прилеглих територій, а також миття автотранспорту миючими засобами поблизу водойм. Аби покращити стан природних та штучних водойм варто створити водоохоронні зони та виділити земельні ділянки під прибережні захисні смуги, а також обмежити господарську діяльність поблизу цих водойм. Для покращення екологічного стану водойм міста щорічно закладаються кошти у плані пріоритетного фінансування природоохоронних заходів з міського фонду охорони навколишнього природного середовища.

Нагадаємо, цьогоріч для поліпшення благоустрою водойм на території м. Львова у міському фонді охорони навколишнього природного середовища передбачено 439 тис. гривень. Відтак до кінця 2009 року заплановано очистити 8 водойм.

Уже очищено озеро у ботанічній пам'ятці природи місцевого значення «Лісопарк Погулянка», декоративний став на вул. Симоненка та водоймище на вул. П. Панча, 8 та водне плесо на території регіонального ландшафтного парку «Знесіння» .

На черзі озера за приміщенням Центру творчості Галичини на вул. А.Вахнянина, 29 та на водоймище на вул. Тернопільській, 1.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору