Рівне:

Створення та просування сайтів

«Народна Самооборона» Рівненщини розпочала програму «Кнопку безпеки – у школи»

Рівненська область 10-лис, 2009, 10:239 Lobanovskiy 933
У понеділок, 9 листопада, о 12 годині, активісти «Народної Самооборони» Рівненщини перевірили у тестовому режимі «кнопку безпеки» встановлену у ЗОШ №1 міста Здолбунів. Таким чином «самооборонці» розпочали на Рівненщині програму «Кнопку безпеки – у школи», яка полягає у підключенні дошкільних і навчальних закладів області до систем охорони ДСО.

Нагадаємо, що народний депутат України від депутатської групи «Народна Самооборона» Олег Новіков вніс на розгляд парламенту законопроект, який передбачає обовязкове встановлення «кнопок безпеки» в усіх без виключення навчальних закладах України. Поки що законопроект не принято, а «самооборонці» на місцях докладають усіх зусиль, щоб домогтися встановлення таких пристроїв. З ініціативи «Народної Самооборони» «кнопки безпеки» за рахунок меценатів встановлені вже у навчальних закладах Житомирщини, Чернігівщини, а від понеділка до цього списку додасться і Рівненщина.
Як розповів голова Всеукраїнської організації «Народної Самооборони» Сергій Луценко встановлення кнопок в навчальних закладах України стало можливим завдяки народним депутатам України з депутатської групи «Народна Самооборона». Школи на Рівненщині вибрані випадково, у тих районах де чиновники пішли назустріч ініціативам.
- Чесно кажучи ми планували встановити такі системи безпеки у Рівному, в обласному центрі, але стикнулися з нерозумінням чиновників, яким подібні системи безпеки у школах чи то не потрібні, чи то їх встановлення буде проводитися за бюджетні кошти, тобто за кошти усієї територіальної громади, - повідомив пан Луценко.
- Ми зробили поки що невеликий крок для того, щоб захистити дітей, - зазначив координатор «Народної Самооборони» на Рівненщині Сергій Штурхецький. – Але ми не збираємося зупинятися на досягнутому: всіма нашими силами, і за допомогою меценатів, і за допомогою гроиадського тиску на місцеву владу ми сприятимемо тому, щоб надійна охорона була у всіх освітніх закладах, і батьки могли бути впевненими, що у школі чи дитячому садочку з дитиною нічого не станеться. Нам можуть закинути, що встановлення і обслуговування кнопок коштує гроші, але приміром вартість одного білл-борду з політичною рекламою коштує більше ніж встановлення і річне обслуговування «кнопок безпеки» у двох школах. То може політикам варто занятися конкретною допомогою людям, а не показувати себе гарних і красивих на плакатах, які вже давно у народі прозвали «біг-мордами».
Важливість функціонування у школі нової системи безпеки відзначив і директор ЗОШ №1 м.Здолбунова Володимир Бишук:
- І педагоги і учні, звичайно ж, можуть нормально працювати, коли вони впевнені у своїй безпеці. Тому встановлення «кнопки безпеки» у нашій школі більш ніж актуальне. Тим більше що поруч з навчальним закладом знаходиться міський сквер, та Будинок культури цементників тому ситуації можуть бути різними.
Для присутніх журналістів наочно продемонстрували дієвість «кнопки безпеки». Після натискання на кнопку до закладу менш ніж за 3 хвилини прибула озброєна група затримання ДСО, яка продемонструвала тактику дій охоронців при отриманні виклику з пульта безпеки.
Активісти «Народної Самооборони» подякували присутньому на заході заступнику начальника ДСО у Рівненській області Леоніду Пітелю, за те що ДСО пішло на зустріч ініціативі «самооборонців» і встановило охоронні системи у школах за пільговою ціною.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору