Рівне:

Створення та просування сайтів

Чоловік свою правоту довів сірниками

Кримінал 13-лис, 2009, 09:379 prov 821
Коли у 23-річного костопільчанина Ігоря забракло слів, аби довести правоту при розв’язанні конфлікту зі знайомими, він узявся за сірники та пішов на їх присадибну ділянку. Лють, що вирувала у його душі, за мить здійняла снопи іскор та хмари чорного диму над одним із господарств у селі Олександрівка Костопільського району. Та знищивши усі запаси сіна й соломи, молодий чоловік не лише не залагодив особистих справ, задля чого, власне, приїхав у село, а й потрапив на сторінки матеріалів справи кримінальної.
– 28 жовтня 2009 року до чергової частини Костопільського райвідділу внутрішніх справ надійшла заява 42-річної жительки села Олександрівка, яка повідомила про те, що вночі в її господарстві сталася пожежа, – розповів перший заступник начальника Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області Павло Шкодич. – Вогнем було знищено близько восьми тонн сіна та дві тонни соломи. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Костопільського райвідділу внутрішніх справ.
Опитавши потерпілу, родину й очевидців та уважно оглянувши згарище, правоохоронці дійшли висновку, що пожежа в господарстві – не випадковість або несприятливий збіг обставин. Без чиєїсь “легкої руки” тут не обійшлося.
– Невдовзі працівники карного розшуку райвідділу отримали інформацію про причетність до злочину одного з жителів райцентру. В той же день його особу було встановлено, – продовжує Павло Шкодич. – За фактом умисного знищення чужого майна шляхом підпалу слідче відділення Костопільського РВ УМВС України в області порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України. Щодо підозрюваного обрано міру запобіжного заходу – підписку про невиїзд. Ведеться досудове слідство.
Парубок, якого запідозрили у вищезгаданому підпалі, своєї провини заперечувати не став. Раніше через межу, яка розділяє закон і беззаконня, він не переступав. Та тієї жовтневої ночі Ігорем керував не розум, а емоції… Тепер за свій вчинок він, згідно із законодавством, ризикує від трьох до п’ятнадцяти років провести у місцях позбавлення волі. Щоправда, останнє слово – за судом.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору