Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 13-лис, 2009, 10:059 prov 1 054
Мавпи теж п’ють чай з лимоном для профілактики грипу
Мавпи схильні до багатьох людських хвороб, тому у Харківському зоопарку для них створили “антигрипозні” умови.
Для профілактики грипу працівники Харківського зоопарку підтримують у приміщенні, де мешкають мавпи, постійну температуру, вентилюють його, а тваринам дають пити чай с малиною і лимоном.
“Робиться все те, що роблять люди, щоб не захворіти”, — розповів директор звіринцю Олексій Григор’єв.
Він зауважив, що наразі усі тварини здорові. Але мавпи схильні до багатьох людських захворювань, зокрема грипу (як уточнив фахівець, звичайного, а не “свинячого”).
Інші види тварин на грип практично не хворіють. Дуже рідко випадки захворювання зустрічаються у єнотів. За словами директора зоопарку, щоб не захворіти, раціон у тварин, так само, як і у людини, має бути збалансований.
“Тоді навіть якщо вірус потрапить в організм, хвороба проходитиме легше і з меншими негативними наслідками”, — зазначив Григор’єв.
Зараз усі заплановані дійства в Харківському зоопарку перенесли у зв’язку з тритижневою забороною на масові заходи, але сам парк відкритий для відвідувачів.
“Якщо ви пройдетеся по зоопарку, то побачите, що тут людей менше, ніж просто на вулиці. Можливість з кимось зустрітися і заразитися значно нижча, ніж на трамвайній зупинці, в метро і на вулиці. Завдяки ботанічному складу рослин, і хвойних, і листових, в зоопарку створено особливий мікроклімат. Рослини сприяють тому, що повітря насичене фітонцидами — речовинами, які блокують багато вірусів, зокрема і грипу”, — зауважив Григор’єв.

Сім українських фігуристів виступлять на Олімпіаді-2010
Сім українських фігуристів отримали право брати участь у XXI зимових Олімпійських іграх 2010 року у Ванкувері.
Серед спортивних пар до Олімпіади готуються Тетяна Волосожар — Станіслав Морозов і Катерина Костенко — Роман Талань. В одиночному катанні — Антон Ковалевський. Яка танцювальна пара представлятиме Україну на головних стартах чотириріччя (Алла Задорожнюк — Сергій Вербило чи Алла Бекназарова — Володимир Зуєв), буде визначено за результатами чемпіонатів України (грудень 2009 року) і Європи (січень 2010 року), — повідомляє “ЛІГА”.
Вперше за роки незалежності наша країна не буде представлена у жіночому фігурному катанні на зимовій Олімпіаді. У вересні 2009 року на міжнародному кваліфікаційному турнірі у німецькому Оберстдорфі “Nеbelhorn Trophy”2009 українка Елеонора Винниченко зайняла тільки підсумкове 21-е місце.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору