Рівне:

Створення та просування сайтів

Епідемічна ситуація на Прикарпатті стабілізується

Івано-Франківська область 17-лис, 2009, 09:069 Lobanovskiy 840
Кількість тих, хто захворів і звернувся до лікарів, у порівнянні з понеділком минулого тижня, зменшилася станом на 16 листопада з 3 тисяч до 700 осіб. З такої обнадійливої інформації розпочала брифінг стосовно епідемічної ситуації в області заступник начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Зоя Ціхонь.
Про це повідомляє прес-служба голови ОДА.

Зоя Олексіївна зазначила, що на сьогоднішній день у реанімації перебувають 46 дорослих і 14 дітей. Семеро хворих – на штучній вентиляції легень. За минулі вихідні померло ще п’ятеро прикарпатців.

На брифінгу було повідомлено, що сьогодні по лінії Міністерства охорони здоров’я в область надійдуть дев’ять апаратів штучної вентиляції легень. Один з таких апаратів вищого ґатунку, який надійшов раніше, вже працює у перинатальному центрі. «Апаратів штучної вентиляції легень взагалі на Прикарпатті достатньо, - наголосила Ціхонь. – Однак, питання не лише в кількості, а в якості цього обладнання. Висококласних апаратів в області мало. Ті апарати, які надійшли зараз, працюють в перинатальному центрі та обласній клінічній лікарні».

За словами Зої Олексіївни, медики Прикарпаття найближчим часом планують запровадити цикл передач з викладом практичних рекомендацій людям у період реабілітації після вірусного захворювання. Передбачається також проведення анонімного анкетування хворих у лікувальних закладах. «Це потрібно для того, щоб поцікавитися, чи задовольнило людей лікування, які кошти на це вони витратили»- пояснила Зоя Ціхонь.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору