Рівне:

Створення та просування сайтів

На Львівщині пройде "Урок пам'яті"

Львівська область 18-лис, 2009, 10:019 Lobanovskiy 1 072
27 листопада у школах Львівщини буде "Урок пам'яті" Вшанування жертв голодоморів та політичних репресій
Про це повідомляє Львівська обласна державна адміністрація.


У всіх загальноосвітніх навчальних закладах Львівської області 27 листопада 2009 року буде проведено „Урок пам’яті”, присвячений вшануванню пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій в Україні.
Також другий рік поспіль у загальноосвітніх навчальних закладах Львівщини 27 листопада буде проведено акцію „Незабудки пам’яті”. Під час цієї акції учні прикріпляють символічні квіти - незабудки до чорного панно, яке своїми контурами нагадує територію України, в пам’ять про жертви Голодомору 1932 – 1933 років в Україні.
Традиційно учні та педагоги навчальних закладів Львівщини ввечері 28 листопада запалять на підвіконниках своїх будинків свічки пам’яті, які нагадають про трагічні події Голодоморів та політичних репресій в Україні.
На виконання заходів Головного управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації щодо відзначення роковин голодомору 1932- 1933 років запроваджено курс лекцій на тему „Голодомор 1932 – 1933 років: погляд крізь час” під час підвищення кваліфікації учителів історії у Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.
Окрім цього, триває обласний конкурс науково – пошукових робіт „Голодомор 1932 – 1933 років. Україна пам’ятає” та тематичних листівок серед учнівської молоді та педагогічних працівників. Передбачено виставку листівок присвячену Голодомору 1932 – 1933 років.
Сформовано у Львівській обласній науково – педагогічній бібліотеці та шкільних бібліотеках літературно – журнальні виставки „Гологофа голодної смерті”.
Також планується зустріч з очевидцями подій голодомору 1932 – 1933 року у Львівському обласному Будинку учителя. Підготовлено рекомендаційні матеріали з питань висвітлення подій Голодомору 1932 – 1933 року в Україні для практичного використання працівників освіти. Тематичні матеріали з питань Голодомору надіслані для осередків української освіти в діаспорі.
У грудні 2009 року планується проведення обласної науково – практичної конференції „Голодомор 1932 – 1933 років: погляд крізь час” в рамках щорічної Всеукраїнської акції „Колосок пам’яті”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору