Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині тривали оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на посилення протидії розповсюдженню продукції порнографічного та насильницького характеру.

Житомирська область 19-лис, 2009, 11:439 Lobanovskiy 890
На території Житомирщини упродовж декади листопада тривали оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на посилення протидії розповсюдженню продукції порнографічного та насильницького характеру, виявлення та припинення фактів вуличної проституції.
Про це повідомляє УМВС України в Житомирській області.


З цією метою працівники міліції ретельно перевіряли нічні розважальні заклади, готелі, ресторани, бари, пункти продажу та прокату відеопродукції, місця роздрібної торгівлі аудіовізуальними творами на ринках та інших багатолюдних місцях, до речі, до останніх була особлива увага. Адже продавці «полунички» не завжди усвідомлюють, що їх ексклюзивні пропозиції оцінені і адміністративним, і кримінальним кодексами України як каранне діяння.

Як прокоментував ситуацію начальник відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України в Житомирській області Михайло Сорока, лише упродовж цього періоду із незаконного обігу було вилучено понад 40 порнографічних творів та фільмів, що пропагують культ насильства і жорстокості, до адміністративної відповідальності за незаконне розповсюдження примірників аудіовізуальних творів та порушення правил торгівлі на ринках притягнуто 23 особи. Загалом же вилучено контрафактної продукції на загальну суму понад 6 тисяч гривень. За 3 фактами реалізації продукції незаконного характеру уже порушено кримінальні справи за ст. 300 (Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості) та ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів). Ще у 6 випадках на даний час проводяться мистецтвознавчі дослідження, за результатами яких прийматиметься відповідне рішення.

Так, житель одного з міст області організував роботу декількох пунктів продажу відеопродукції, серед якої були і твори порнографічного змісту. Зазвичай такий товар продавали лише постійним клієнтам за спеціальну ціну - від 40 до 200 гривень у залежності від змісту та якості (для порівняння, звичайний контрафактний диск коштує від 10 до 40 гривень). На місцях реалізації, як правило, зберігалося 2-3 диски чи відеокасети з «полуничкою». У разі необхідності поповнення чи поновлення відеотеки власник пунктів привозив спецзамовлення, виготовлене у домашніх умовах за допомогою комп’ютерної техніки та мережі Інтернету. Тож за місцем його проживання оперативники вилучили і засоби виробництва, і кінцевий продукт.

Цей випадок, розповідає Михайло Сергійович, є типовим й для інших виявлених нами фактів. Як свідчить практика, найчастіше така продукція реалізується на ринках, у місцях продажу чи прокату відеотворів та у комп’ютерних клубах за чітко налагодженою схемою збуту.

Окрім того, під час відпрацювання до адміністративної відповідальності було притягнено ще 43 особи за зайняття проституцією.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору