Рівне:

Створення та просування сайтів

Чому зростають ціни на цукор

Головна 19-лис, 2009, 11:469 prov 1 368
Чому зростають  ціни на цукор


Як повідомив заступник начальника інспекції з контролю цін Валентин Булавський, за останній тиждень ціна на солодкий продукт зросла на 1%. Це зумовлено тим, що виробники самі її піднімають.
У свою чергу виробники пояснюють, що зростання цін зумовлено як внутрішніми факторами, так і кон’юнктурою, що склалася на світовому ринку цукру. А також тим, що в цьому році посіви зменшилися у півтора-два рази і становлять 290 тисяч гектарів, замість минулорічних 800 тисяч.
Натомість заступник начальника управління аграрного розвитку РОДА Надія Переходько зазначила, що якби область їла лише свій цукор, то цьогоріч виробленого солодкого піску вистачило б на півтора року. Але ж цукор із Рівненщини відправляють й до інших областей.
„Цього року ми очікуємо отримати в межах 750 тисяч тонн цукрових буряків, що дозволить виготовити приблизно 80 тисяч тонн цукру при внутрішньообласній потребі 50 тисяч тонн.
А подорожчання цукру спостерігається тому, що оптово-роздрібні ціни зростають, також збільшуються витрати на його виробництво. Тобто, можна сказати, що сам цукровий буряк і те, скільки його зібрано, суттєво не впливає на формування ціни цукру”, – повідомила Надія Переходько.
Згідно зі статистичними даними, в Україні за сезон поточного року планується виготовити 1,5-1,6 мільйона тонн цукру, при тому, що річне споживання складає близько двох мільйонів тонн. Тому не варто дивуватися, що виник дефіцит, який впливатиме на вартість продукту.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору