Рівне:

Створення та просування сайтів

Від перших осіб

Спорт 19-лис, 2009, 10:059 prov 1 329
Нещодавно ми підбивали підсумки футбольного сезону в області. Попри те, що через карантин не вдалося провести всі заплановані матчі (не відбувся фінал Кубка серед юнаків, фінал серед ветеранів, Суперкубок області та турнір Ліга чемпіонів Рівненщини), сезон залишив приємні враження.
Головне — напружена та безкомпромісна боротьба за нагороди чемпіонату області у першій лізі тривала до останнього матчу. Лише заключний тур розставив крапки над ”і” та визначив трійку призерів. Чемпіоном стала рівненська “Славія”, срібним призером — березнівський “Случ” і бронзовим — оржівський “ОДЕК”. Головні тренери цих команд поділилися своїми думками про змагання і відповіли на питання:
1. Чи все із запланованого вдалося втілити у життя нинішнього сезону?
2. Які матчі запам’яталися найбільше?
3. Кого могли б виділити у своїй команді та серед суперників?
4. Ваша думка про нинішній чемпіонат?
5. Плани на наступний сезон.

Сергій Дьомушкін, головний тренер команди “Славія” (Рівне):

Від перших осіб


— На старті чемпіонату про чемпіонство не думалося. Планували потрапити у трійку призерів. Проте апетит приходить під час їжі. Впродовж турніру побачили, що під силу позмагатися за золото. У міжсезоння провели відмінну селекційну роботу, що позначилося на грі й результаті. У другій половині чемпіонату ми лише раз зіграли внічию. В решті матчів святкували перемоги. Командний дух, бажання виграти, ігрова дисципліна — це головні чинники, завдяки яким нам вдалося стати чемпіоном.
— Всі матчі були цікаві. Окремо стоять два поєдинки. Це матч у Кузнецовську, де ми перемогли місцевий “Ізотоп-РАЕС” 2:0. Після виграшу ми повірили, що можемо вибороти золоті медалі. Іншим був матч із березнівською командою “Случ” у Млинові, в якому ми обіграли головного конкурента за перемогу в чемпіонаті (1:0).
— Не хочеться виділяти кого із команди, яка сильна своїм бойовим духом та колективними діями. Проте й на цьому фоні виокремлювалися Сергій Андруховець та Віктор Каращенко. Перший провів найбільше ігор за команду, а другий відзначився забитими м’ячами, якіх в більшості були вирішальні і впливали на кінцевий результат. Щодо кращих у суперників не думав й не можу когось виділити. Тим більш когось брати — у нас хороший колектив!
— Хороший, бойовий, цікавий чемпіонат. На жаль, він був трішки “змазаний” забороною грати гравцям, які виступають в іншій області. Я був проти цього. Саме через цей пункт відбувалося багато непорозумінь. Справа між “ОДЕКом” та “Славією” дійшла аж до КДК (контрольно-дисциплінарного комітету) ФФУ. Попри це — чемпіонат пройшов на високому рівні. Чотири команди реально претендували на перше місце!
— На даний момент планів ніяких немає. Справа найближчих днів — офіційно буде зареєстрований футбольний клуб “Славія”. Що буде в подальшому — покаже час. Гравцям відразу сказав, хто хоче десь іти, попередити — нікого тримати не будемо. Проте з такою розмовою до мене ніхто не підходив. Відпочиваємо, а потім будемо готуватися до наступного чемпіонату. Адже він стане ще складнішим для нас — необхідно буде захищати звання чемпіона. А це набагато важче, аніж стати кращим!

Богдан Самардак, головний тренер команди “Случ” (Березне):

Від перших осіб


— Мабуть так. Минулого року ми були третіми, а нинішнього — другими. Це крок уперед. Якщо команда не зупиняється на місці і робить поступ вперед — це успіх. Принаймні для себе я ставлю такі завдання.
— Для мене залишають приємні спогаді поєдинки, в яких команда доводила свою перевагу поступаючись. Такими були поєдинки в Оржеві та Гощі. У ході зустрічі ми поступали 0:1, але змогли переломити хід матчу і перемогти в обох поєдинках 2:1. Хлопці змогли віднайти сили і через “не можу” спочатку зрівняли рахунок, а потім забили переможний гол. Запам’яталися домашні ігри з “Ізотопом-РАЕС” (1:0) та рівненською “Славією” (0:0).
— В першу чергу це Славік Гуменюк. Як на мене, він на голову сильніший за решту воротарів чемпіонату. Не можу не відзначити Дмитра Жигуліна. Оцих двох я виділив би у команді. Серед суперників? Навіть не знаю, кого відмітити. А кого хотів би бачити — не скажу.
— Рівень обласних змагань однозначно виріс. До заключного туру велася боротьба за перше місце, на яке претендували відразу кілька команд. Приємно, що підвищився рівень суддівства.
— Щодо планів, то на сьогодні нічого конкретного сказати не можу. Сезон завершився, і про подальше майбутнє ніхто не говорить. Все на словах. Хотілося б, аби від них перейти до практичних справ. Як далі буду іти справи — покаже час.

Олег Кучер, головний тренер команди “ОДЕК” (Оржів):

Від перших осіб


— На жаль, не все вдалося. Перед нашою командою стоїть високе завдання — перемагати у всіх матчах і вигравати всі турніри, в яких беремо участь. Сталося, як сталося. Не вистачає сил на виступи на два фронти — у обласних змаганнях та всеукраїнських аматорських. Необхідно у всіх поєдинках викладатися на сто. На жаль, не всі футболісти зуміли вижати максимум. Створювали багато гольових моментів, а реалізували невеликий відсоток. Саме це не дозволило добитися кращого результату у чемпіонаті.
— Багато матчів запам’яталося, адже з нами всі команди грають на повну потужність. Цікавим був поєдинок у Березному зі “Случем”. Чудовий поєдинок, я б сказав, гольову феєрію продемонструвала команда у Рівному з “Хіміком”. Кожен поєдинок залишив щось на згадку.
— Складно так сказати. В мене немає претензій до гравців. Звичайно, хтось зіграв краще, хтось трішки слабше — але в основному непогано. Відзначити хочу Олега Костюка, Тараса Топоровського, Юрія Стасюка та Андрія Давидюка. Кого хотів би бачити, не буду говорити, а виокремити можу Романа Волоха, Олександра Колоса та Сергія Вознюка. Немолоді спортсмени, але саме такого відношення і самовіддачі у кожній грі молодим ще треба повчитися.
— Чемпіонат пройшов у цікавій боротьбі. Були неочікувані результати, до останнього туру не було відомо чемпіона. Проте на цьому фоні дії обласної федерації футболу та Володимира Поліщука стосовно нас були незрозумілі. Через участь в аматорській лізі ми просили перенести один матч — не дозволили. В багатьох питаннях він намагається зняти з себе відповідальність. Навіть суперечки між нами та “Славією” дійшли до столиці. Хоча він — мій перший тренер і поважна людина, я не можу цього не сказати.
— Поки ми не збиралися і не думали, як будемо готуватися. Проте найближчим часом зустрінемося із нашим президентом клубу, де розробимо план майбутніх дій. Але вже зараз можна сказати одне — завдання ставитимуться перед нами найвищі. Намагатимемося наступного сезону виступити якнайкраще і зробити дубль у чемпіонаті.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору