Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині піротехніки МНС знешкодили реактивний снаряд до Радянської „Катюши”

Рівненська область 19-лис, 2009, 16:089 Lobanovskiy 941
16 листопада о 10:00 на дні річки Горинь, поблизу села Рясники Гощанського району під час проведення підводної фотозйомки професійним „фрідайвером” Сергієм Портасом був виявлений підозрілий металевий предмет схожий на снаряд.
Про це повідомляє старший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Мельник, інспектор центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області.


Проявлені фотографії також не залишили сумніву, що це вибухонебезпечний предмет. Про свою знахідку пан Сергій відразу повідомив органи виконавчої влади. Небезпечний відрізок річки було взято під охорону співробітниками міліції та подана заявка на знешкодження до обласного управління МНС. У зв’язку з тим, що підозрілий предмет знаходився на глибині більше трьох метрів, на обстеження вказаного відрізку акваторії річки, прибули сапери-піротехніки із Хмельницького аварійно-рятувального загону спецпризначення, які мають спеціальний допуск на знешкодження боєприпасів, що знаходяться під водою. Під чітким керівництвом першого заступника начальника Головного управління МНС в Рівненській області полковника служби цивільного захисту Сергія Соломчука вже на наступний день, дотримуючись всіх мір безпеки сапери МНС приступили до виконання бойового завдання – обстеження вибухонебезпечного предмету та підняття його із дна річки. Одягнувши спеціальний водолазний костюм, водолаз-піротехнік практично при нульовій видимості встановив, що це 60 - кілограмовий реактивний снаряд М-13 до Радянської „Катюши” часів Другої Світової війни. Через декілька годин напруженої та небезпечної роботи снаряд був піднятий на берег річки та завантажений в спецавтомобіль. Подолавши круті підйоми та схили „норовливої” річки Горинь, сапери вивезли небезпечний вантаж на військовий полігон та успішно його знешкодили. Слід додати, що радіус ураження реактивного снаряду становить близько півтора кілометра. Саме на цьому відрізку річки, місцеві мешканці полюбляли ловити рибу та відпочивати.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору