Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині працівники міліції затримали чотирьох нелегальних мігрантів

Житомирська область 20-лис, 2009, 11:289 Lobanovskiy 816
17 листопада близько 12 години на 236 км автодороги Київ-Чоп, поблизу села Анета, Новоград-Волинського району інспектори ДАІ за перевищення швидкості зупинили автомобіль таксі. За кермом авто перебував 45-річний житель м. Вінниці, а в салоні – четверо темношкірих громадян. Коли міліціонери попросили їх надати посвідки особи, з’ясувалось, що жодних документів іноземці при собі не мають.
Про це повідомляє Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській област.


Для проведення подальшої перевірки усіх затриманих було доставлено до Новоград-Волинського міськвідділу міліції.
Як розповів водій таксі, у м. Вінниці близько 8 години до нього підійшло двоє іноземців, які простягли папір із записаним номером та дали мобільний телефон, щоб той подзвонив. Невідомий співрозмовник попросив чоловіка відвезти цих пасажирів до м. Рівного, гарантувавши оплату по лічильнику. За декілька хвилин до авто підійшли ще двоє незнайомців, які, очікували неподалік. Всі разом вони розмістились у салоні авто, без будь-якого багажу. Як стверджує таксист, в їх місті багато темношкірих студентів, тож жодних підозр щодо мети поїздки незвичайних пасажирів він не мав, припустивши, що хлопці просто їдуть у гості до земляків.
На скільки щирими є його слова вирішуватиме суд, оскільки відповідно до чинного законодавства України за незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією держави передбачено накладення штрафу у розмірі від сорока до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Самі ж іноземці, не дивлячись на незнання української мови, непогано проінформовані та поводять себе цілком впевнено. При розмові через перекладача стверджували, що на території нашої держави знаходяться близько двох місяців та мають на меті залишитись тут, оскільки у них на батьківщині, в Сомалі, погані умови для життя. На запитання, чим збираються займатися, певної відповіді не мають.
Дещо іншої думки притримуються працівники міліції, які встановили, що іноземці потрапили до України нелегально через кордон з Росією, звідти на машині – до Києва, потім у Вінницю, а згодом намагалися перебратися до Рівного – поближче до нашого західного кордону.
Як прокоментував подію начальник сектору по протидії нелегальній міграції ВГІРФО УМВС України в Житомирській області В’ячеслав Сукманюк, як правило, нелегальні мігранти, у тому числі з африканських держав, намагаються транзитом через Україну потрапити до країн Західної Європи. У даному випадку працівники міліції проводять оперативні заходи щодо встановлення всіх обставин перебування іноземців на території держави. Самих же нелегалів на даний час направлено до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців до часу їх офіційного встановлення або підтвердження осіб та прийняття відповідного рішення щодо їх подальшої долі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору