Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові відреставрували третю дерев’яну браму

Львівська область 23-лис, 2009, 08:369 Lobanovskiy 1 128
У Львові у межах проекту «Через старі двері - у майбутнє» українські майстри під керівництвом німецького фахівця Крістофа Юнґганса відреставрували третю дерев’яну браму, що на пл. Ринок, 39.
Про це повідомляє Юрій Михайлов, Львівська міська рада.


«Сьогодні відреставровану браму встановлюють, також будуть встановлені вітражі і решітки, які тут були раніше. Приємно, що мешканці зберегли частини цих дверей, які зберегли автентичну клямку. Майстри її встановили, тож нової не доведеться купувати, як це було у попередніх брамах Також у будинку нам надали безкоштовно приміщення для розміщення ретставрацйної майстерні.Браму від реставрували якісно. Наші майстри прийшли добру школу», - розповідає начальник управління охони історичного середовища Лілія Онищенко.
«Ця брама є ще одним прикладом чудово зробленої роботи», - додає керівник проекту, експерт Німецьким бюро технічної співпраці (GTZ) Іріс Гляйхман.
Ці брами відреставровані за німецькі кошти. Наступного ж року у Львові планують відновити близько 100 дерев’яних брам, але до цих робіт фінансово мають долучитися мешканці.
Ми вже приймаємо замовлення від мешканців на реставрацію брам у будинках. Передбачається, що 60% вартості реставраційних робіт буде профінансовано Львівською міською радою та Німецьким бюро технічної співпраці, а 40% - за рахунок мешканців. Щоб вони також відчули фінансово свій клад у відреставровану браму», - додає Лілія Онищенко.
Львів’янам, які живуть у будинках з гарними дерев’яними брамами і хочуть їх відновити, слід звертатися до управління охорони історичного середовища (вул.Валова, 20) або в офіс Німецького бюро технічної співпраці (вул. Богомольця, 6, 3 поверх).
Нагадаємо, у Львові також відреставрували дерев’яні брами на площах Катедральній, 8 та Ринок, 40. Вартість реставрації брами складає в середньому 10 тис. грн.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору