Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному активістів сільських громад вчили писати проекти

Рівненська область 23-лис, 2009, 13:599 Lobanovskiy 894
Семінар з написання проектів для членів ініціативних груп сільських громад Рівненщини відбувся в неділю, 22 листопада, в Рівному в приміщенні облдержадміністрації.
Під час цього навчання його учасники дізналися як правильно формулювати мету і завдання проекту, розробляти план його діяльності, формувати бюджет, здійснювати моніторинг реалізації проекту тощо.
Про це повідомляє Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ.


Окрема увага приділялась перспективам залучення позабюджетного фінансування на реалізацію соціальних проектів.
Отримані під час цього семінару знання його учасники зможуть вже найближчим часом застосувати на практиці, вдосконалюючи свої існуючі проекти, подані на конкурс до організації влітку цього року, або ж готуючи вже цілком нові. Реалізовувати ж їх сільські громади почнуть вже з 2010 року.
«Для багатьох представників громад це лише перші кроки в підготовці й адмініструванні подібних проектів, – говорить керівник програми «Ініціатива – шлях до успіху місцевої громади» Юрій Пасочник. – Сподіваємось, що отримані на семінарі знання в майбутньому дадуть можливість ініціативним групам залучати ще більше ресурсів для вирішення найважливіших проблем своїх громад».
Нагадаємо, що на початку осені цього року десять сільських громад Рівненської області стали переможцями конкурсу на участь у програмі «Ініціатива – шлях до успіху місцевої громади», що реалізується РОГО «Комітет виборців України» за сприяння Фонду ім. Стефана Баторія (Польща). Семінар «Написання проектів» є одним із заходів, передбачених цією програмою. Її метою є активізація місцевих громад Рівненської області шляхом підтримки їхніх ініціатив та залучення громадян до прийняття рішень. В рамках цієї програми протягом 2009-2011 років передбачається: розробити плани розвитку відібраних громад; організувати цикл навчальних семінарів для представників ініціативних груп; надати фінансову підтримку на вирішення важливих соціальних проблем громад.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору