Рівне:

Створення та просування сайтів

Як розкриваються злочини на Волині в умовах економічної кризи?

Волинська область 26-лис, 2009, 07:569 prov 1 101
Цілком ймовірно, що поточна фінансова криза крім поширення серед українців паніки, приведе ще й до зростання злочинності. Доволі багато охочих до легкої наживи „добродіїв” експериментують свої криміногенні можливості на пересічних громадянах.

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко днями оприлюднив інформацію про те, що дійсно цьогоріч дещо збільшилась кількість грабежів та розбійних нападів, однак ситуація знаходиться під пильним контролем працівників міліції.

- Незважаючи на збільшення грабежів та розбоїв, ми маємо суттєве збільшення кількості справ, за якими закінчено розслідування і пред’явлено звинувачення розбійникам та грабіжникам. Зокрема, наразі працівниками міліції спільно з прокуратурою пред’явили звинувачення у вчиненні грабежів 15,5 тисячам громадян (торік – 14,4 тисячам), а також – 4,2 тисячам розбійникам (торік – 3,8 тисячам).

Так, у Києві затримано злочинців, котрі скоїли розбійний напад на подружжя та заволоділи 350 тисячами доларів США.
Зловмисники знали, що родина мала при собі чималу суму грошей, а тому чекали на неї в авто. Все сталося миттєво. Двоє невідомих у масках вийшли з автомобіля, один вистрелив із пістолета з гумовими кулями в обличчя жінки, а інший вихопив у її чоловіка сумку.

У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції вже наступного дня затримали злочинців. За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України („Розбій”), що передбачає позбавлення волі строком до п’ятнадцяти років.

На території Волинської області суттєвого збільшення таких видів злочинів не спостерігається.

- З початку цього року працівниками міліції зареєстровано 362 пограбувань, з яких більшість уже розкрито, і 48 розбійних нападів, що на 6 менше ніж минулого року. Правоохоронці активно борються із цією проблемою та докладають максимум зусиль до розкриття даних злочинів, – зазначив начальник УКР УМВС України у Волинській області полковник міліції Олег Мартовицький.

Так, працівниками карного розшуку розкрито діяльність організованої злочинної групи в кількості 10 чоловік, котра займалась шахрайством, розбійними нападами, пограбуванням осіб, які займаються обміном валюти. При затриманні правоохоронці встановили, що дані особи промишляли не тільки на Волині. Міліціянти довели причетність даних осіб до ще шести злочинів на території Рівненської області та чотирьох на території Волинської. Наразі злочинців чекає позбавлення волі строком до п’ятнадцяти років.

Не менш резонансним злочином став розбійний напад на відділення одного з банків у місті Луцьку. Правоохоронці активно відпрацьовували усі можливі варіанти затримання зловмисників та розкриття цього злочину і досить швидко вийшли на слід злочинців. Ними виявилась злочинна група у кількості трьох осіб, яка вчиняла пограбування громадян, квартирні крадіжки та розбійні напади. Наразі дані особи засуджені до позбавлення волі строком до п’ятнадцяти років.

Про це повідомляє Юлія Сіліч, ВЗГ УМВС України у Волинській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору