Рівне:

Створення та просування сайтів

Професії, що будуть найбільш затребувані в 2016 році

Актуально 27-січ, 2016, 17:559 prov 5 133
Економічна криза та нестабільна обстановка постійно вносять корективи на ринку праці України. Які ж спеціальності будуть перспективні в 2016 році? Портал UBR проаналізував ситуацію і підготував інформацію, що буде в нагоді молодим фахівцям, які шукають роботу, а також тим, хто тільки вибирає майбутню спеціальність.

Професії, що будуть найбільш затребувані в 2016 році


Вже декілька років пальма першості на ринку праці належить фахівцям сфери інформаційних технологій. Не змініться положення й в 2016році, при чому будуть затребувані всі ІТ- спеціальності: програмісти, веб-дизайнери, менеджери проектів, фахівці, що створюють та експлуатують інформаційні корпоративні мережі та інші. На частку цих фахівців припадає близько 40% ринку праці. Ці ж працівники отримають й найбільшу зарплатню.
Продовжують залишатися затребуваними спеціалісти з продаж, починаючи з керівних посад й закінчуючи продавцями – консультантами. Найбільший попит у даній сфері на фахівців з просування продукції підприємств, однак тут потрібні комунікабельні та енергійні люди. Ця робота вимагає постійного спілкування з клієнтами, знання їх потреб і бажань.
Не зменшується потреба у кваліфікованих працівниках у сферах фінансів (аудиторів, бухгалтерів, касирів), роботі з персоналом та маркетингу. До найбільш перспективних необхідно віднести й професію лікаря. У будь який час люди хворітимуть, без лікарів навіть у 21 столітті неможливо побороти тяжкі хвороби, небезпечні епідемії.
Не слід забувати про представників різних робочих спеціальностей. Практично не спадає попит на нерухомість, що обумовлює потребу в фахівцях – будівельниках. В 2016 році буде продовжуватися будівництво житлових і офісних будівель, тому маляри, штукатури, сантехніки завжди знайдуть собі необхідну роботу. Для працевлаштування на ці спеціальності найчастіше не вимагають навіть диплома про вищу освіту. Але якщо раптом питання стало “ребром”, можна звернутися за допомогою в сервіс на подобі цього. Також завжди буде зберігатися потреба у приготування їжі, прибиранні поміщень, тому повара, офіціанти, бармени та фахівці з надання клінінгових послуг не залишаться без уваги на ринку праці.
Що стосується заробітної плати,то керівники багатьох компаній відмічають, що на 2016 рік заплановано її підвищення на 10-20%, але реальний ріст буде залежати від різноманітних чинників, зокрема від ситуації в світі, країні та бізнесі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору