Рівне:

Створення та просування сайтів

ВІД РОЗВИТКУ ВИРОБНИЦТВА – ДО ПРОЦВІТАННЯ УКРАЇНИ

Суспільство 22-вер, 2005, 12:169 prov 1 409
ВАТ “Рівнесільмаш” – один із найбільших вітчизняних виробників сільськогосподарських машин і обладнання. За 120 років свого існування підприємство пережило часи процвітання, а також і кризові моменти. І нині попри усі негаразди сьогодення ВАТ “Рівнесільмаш” працює, долаючи незгоди, і впевнено набирає обороти у своєму розвитку. Саме про це йшлося у розмові з головою правління ВАТ “Рівнесільмаш” Михайлом Никитюком.
Пан Никитюк із оптимізмом дивиться у майбутнє підприємства:
– Адже порівняно із 2003 роком ситуація на заводі значно поліпшується. І вже до кінця нинішнього року наступить нова віха у розвитку підприємства. Ми з чітко наміченими планами йдемо до цього.
Уже сьогодні, за словами голови правління, більше, ніж у два рази зросла продуктивність праці кожного працюючого, збільшилися обсяги виробництва, втричі зросла реалізація продукції. Темп росту виробництва на сьогодні становить близько 140%. А відтак, підприємство перестало працювати на склад. Як результат – вдалося не лише погасити всі заборгованості із заробітної плати, а й суттєво її збільшити. Крім того, тепер керівництво ВАТ “Рівнесільмашу” має більше можливостей для вирішення соціальних питань. Тут приділяються зусилля, аби працівники проходили санаторно-курортне лікування, їхні діти оздоровлювалися в літніх таборах.
– Продукція підприємства конкурентноспроможна на внутрішньому та зовнішньому ринках і на 20% дешевша за аналогічну інших українських виробників, – говорить голова правління. – Завод працює над впровадженням нових видів продукції, а також модернізує і вдосконалює зразки продукції, що випускалася й раніше. Адже саме поступ вперед є запорукою задоволення потреб споживача. Так, особливо великою популярністю у північних районах нашої області користуються товари народного вжитку – кормозапарник, соломорізка, різного роду візки, опалювальні апарати, причепи тракторні та плуги. Великим попитом серед фермерів Рівненського, Дубенського, Здолбунівського районів користується комбінований культиватор типу “Європак”, дво-, три- та п»ятиярусні плуги. Серед нових видів продукції з конвеєра ВАТ “Рівнесільмаш” сходять причіп тракторний самоскидний ПТС-4, напівпричіп тракторний НТ-2-01, напівпричіпи до легкових автомобілів. Підприємство відновило випуск причепа тракторного ПТС-6У, аналог якому не випускається у всій Україні. Окрім основних видів продукції завод видає на-гора і продукцію під індивідуальне замовлення.
Та не лише українські сільгоспвиробники є споживачами продукції “Рівнесільмашу”. Автокормовози спеціалізовані з пневморозвантаженням, тракторні причепи – більше 30% цієї продукції іде на експорт. Користується вона попитом у Росії та Білорусі. Наразі у планах керівництва заводу провести переговори з метою подальшого співробітництва із Молдовою та Казахстаном, представники яких зацікавилися продукцією, яку випускає ВАТ “Рівнесільмаш”.
Не лише власними силами і з Божою допомогою Михайло Никитюк сподівається відродити гігантське підприємство, а й за рахунок інвесторів. Наразі успішно ведуться переговори з потенційними капіталовкладниками.
– Щоб завод працював налагоджено і виробляв якісну продукцію, потрібно, щоб і було відповідне обладнання. Адже на 90% продукція укомплектовується власними матеріалами. Тому адміністрація “Рівнесільмашу” виділяє немалі кошти на ремонт цехів. Лише за 2005 рік на ремонт було витрачено понад 200 тисяч гривень. Благо, не перестають трудитися в лавах заводу і його старожили – майстер Олег Микитюк, токар Андрій Морозюк, начальник відділу кадрів Святослав Соботюк, Анатолій Гзило. Поряд із ними невтомно трудяться молоді спеціалісти – зварювальники Олег Тихончук, Михайло Бондарєв, технолог виробництва Іван Пашкевич, водій Сергій Бондарєв.
Користуючись нагодою, Михайло Никитюк і вся адміністрація ВАТ “Рівнесільмаш” вітає машинобудівників, а серед них також і своїх співробітників з професійним святом. Нехай успіх супроводжує їхню нелегку трудову діяльність. Успіхів у починаннях та звершення мрій! А також здоров»я та особистого благополуччя!
Марина ДАНИЛЮК,
Квасилів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору