Рівне:

Створення та просування сайтів

Робочий день можуть збільшити до 12 годин

Україна 02-травня, 2010, 17:409 prov 1 749
Роботодавець отримає можливість додавати понаднормові - 120 годин на рік
Представники Соцпартії заявляють, що депутати хочуть тихцем ухвалити новий Трудовий Кодекс, що обмежить права працівників.
"Рада в першому читанні вже проголосувала проект нового Трудового кодексу, який узаконить 12-годинний робочий день і змусить працювати у вихідні, - йдеться у повідомленні СПУ, яке підписав перший секретар політради Микола Рудьковський. - Кодекс можна назвати "кріпацьким" і "рабовласницьким". Проект прийнятий в першому читанні 386 голосами. За неофіційною статистикою, приблизно така кількість народних депутатів нині є мільйонерами. Абсолютна більшість з них – бізнесмени, а значить і роботодавці. І кодекс вони "скроїли" очевидно під себе".
Пропонують також розширити можливі умови звільнення працівників. Наприклад, виганяти можна буде за організацію страйку. Робочий день можуть збільшити з восьми до дванадцяти годин на добу. Робочий тиждень може становити 48 годин, а не 40, як тепер. Роботодавець отримає можливість додавати понаднормові - 120 годин на рік. Керівників малих підприємств зобов'яжуть попереджати підлеглих про звільнення за 2 тижні, а не 2 місяці, як зараз.
Сьогодні представники незалежної профспілки вже закликали вийти на мітинги протесту проти цього кодексу. Про це на конференції сказав Олег Верник, голова центрального комітету профспілки "Захист праці".

http://gazeta.ua/index.php?id=337850
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору