Рівне:

Створення та просування сайтів

Жителька Рівненщини захистила свої права Львівському апеляційному адміністративному суді

Рівненська область 30-лис, 2009, 15:149 prov 1 486
Вже більше шести років відстоює свої права в різних судових і владних інстанціях колишня голова Красносільської сільської ради Гощанського району Рівненської області Грицовець М.І.
Все ж почалося з того, що у вересні 2003 року депутати сільради, де жінка працювала головою, прийняли рішення, яким достроково припинили її повноваження. За словами пані Грицовець, усунення її з посади було пов’язано з тим, що після обрання головою вона почала перевіряти справи щодо укладання договорів оренди та розпаювання земель місцевого КСП її попередником. Саме це, на думку жінки, стало неформальною причиною зміщення її з посади сільського голови.
Тому це рішення сільради пані Грицовець успішно оскаржила в Корецькому районному суді Рівненської області, який у травні 2005 року визнав незаконним рішення Красносільської сільської ради № 88 «Про дострокове припинення повноважень Красносільського сільського голови». Своїм рішенням суд також зобов’язав раду виплатити жінці заборгованість по заробітній платі, кошти за час вимушеного прогулу, розрахункові виплати.
Органи Державної виконавчої служби забезпечили виконання судового рішення в частині виплати коштів. Тобто, гроші жінці були виплачені. Однак, в частині визнання незаконним рішення ради «Про дострокове припинення повноважень Красносільського сільського голови» органи ДВС не забезпечили виконання відповідного судового рішення. В цій частині рішення безпідставно було залишено без виконання.
«Органи влади, які повинні були забезпечити повне виконання судового рішення, повернули виконавчий лист по даній справі в частині визнання незаконним рішення ради без виконання ніби-то на заяву громадянки, – розповідає представник пані Грицовець у суді, юрист РОГО «Комітет виборців України» Микола Глотов. – Підозрілим також є те, що матеріали виконавчого провадження по даній справі дивним чином зникли, в тому числі і постанова про повернення виконавчого документа без виконання, винесена на підставі заяви, якої громадянка насправді не подавала. У зв’язку з такою ситуацією пані Грицовець ще у 2008 році поскаржилась на органи ДВС у Рівненський окружний адміністративний суд. Але суд, хоч і встановивши факт протиправності повернення виконавчого документа без виконання, відмовив їй у задоволенні позову, пославшись на пропуск строку звернення до суду. Однак жінка не опустила руки і з нашою допомогою оскаржила відповідне рішення до суду апеляційної інстанції».
І от нещодавно Львівський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Рівненського окружного адміністративного суду і зобов’язав Головне управління юстиції у Рівненській області та Відділ державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Рівненській області поновити виконавче провадження щодо виконання рішення про визнання незаконним дострокового припинення повноважень громадянки Грицовець як Красносільського сільського голови та здійснити виконавчі дії по його виконанню у відповідності до вимог Закону України «Про виконавче провадження».
Тепер жінка чекає на виконання судового рішення апеляційної інстанції державними виконавцями.

Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору