Рівне:

Створення та просування сайтів

Підприємець намагався незаконно отримати більше ніж півмільйона гривень бюджетних коштів

Кримінал 17-гру, 2009, 10:369 prov 1 285
Підприємець намагався незаконно  отримати більше ніж півмільйона  гривень бюджетних коштів


Питання правомірності використання бюджетних коштів постійно перебуває на особливому контролі органів прокуратури. Адже численні порушення у цій сфері завдають шкоди інтересам суспільства і держави. Тому зусилля правоохоронних органів Рівненщини спрямовані на виявлення та попередження таких злочинів.
Так, прокуратура області попередила незаконне відшкодування державою одному із ТОВ у Здолбунівському районі податку на додану вартість більше ніж півмільйона гривень.
Перевіркою встановлено, що службові особи підприємства документально оформили фінансово-господарські операції із суб’єктами господарської діяльності з виконання операцій з придбання та ремонту обладнання, які фактично не проводились, і неправомірно заявили до відшкодування з бюджету на розрахунковий рахунок підприємства податок на додану вартість на 682 тисячі гривень. Втім, завдяки втручанню прокуратури області, привласнити державні кошти не вдалося.
За фактом замаху на заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, прокуратура Рівненської області порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 КК України.
У справі триває слідство.
Згідно з законом, незважаючи на те, що злочинний намір не був доведений до кінця, цей злочин відноситься до категорії особливо тяжких. Кримінальна відповідальність за його вчинення передбачена у вигляді позбавлення волі до дванадцяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Про це повідомив заступник прокурора області, старший радник юстиції Павло Ванзуряк.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору